Nordlie skal redde Lillestrøm fra nedrykk

Tom Nordlie (57) er ansatt som ny trener i LSK.

Tom Nordlie ble tirsdag presentert som ny Lillestrøm-trener.
 • Lars Sørnes
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Mandag fikk Jörgen Lennartsson sparken fra trenerjobben i Lillestrøm. Svensken, som tok over trenerjobben i LSK sommeren 2018, vant ikke en eneste kamp etter 25. august.

Kun timer etter trenersparkingen startet ryktene om Tom Nordlies retur å svirre.

Nå er det bekreftet at Nordlie tar over Lillestrøm. Han skal lede klubben i de to kvalifiseringskampene mot Start.

– Ting skjer fort i fotball. Jeg har erfaring fra disse situasjonene på godt og vondt. Det er noe som trigger meg med det. Jeg kjenner Start godt, og kjenner Lillestrøm kanskje veldig godt, sa Tom Nordlie under pressekonferansen.

Les også

Se pressekonferansen med Tom Nordlie her

Andre periode

Dette blir Nordlies andre periode i Lillestrøm. 57-åringen ledet romerikslaget fra 2006 til 2008, og førte LSK til cupgull i 2007. Året etter trakk han seg etter en svak start på sesongen.

– Jeg dro herfra litt forsmådd, og jeg har litt revansjelyst, sa Tom Nordlie.

Nå tar han over en spillergruppe som ikke akkurat er godt vant til å vinne fotballkamper.

– Det handler mye om det mentale, og sette kryss over det som har vært og fokusere på det vi kan gjøre noe med. Det er mye kvalitet i denne spillergruppa. Sammen med trenerteamet skal jeg lokke fram angrepsvilje og ikke angst med tanke på konsekvenser, sa Nordlie

Han har vært trener i Skeid siden 2016. Kontrakten med osloklubben er nå terminert.

– Jeg vet ikke hva som skjer etter kampene mot Start. Nå er det fullt fokus på disse to kvalikkampene, sa Tom Nordlie.

Mathisen: – En spesiell setting

TV 2-ekspert Jesper Mathisen spilte selv under Tom Nordlie i Start, da treneren ledet kristiansanderne fra 2003 til 2006. Mathisen gleder seg til å se Nordlie tilbake på Sparebanken Sør Arena.

– Det blir en spesiell setting når han møter Start på motsatt banehalvdel. Tom hadde kanskje sin beste tid som trener i Start. Det er ikke mange Start-trenere opp igjennom historien som er mer populær enn Tom. Start har skiftet ut trenere hyppig de siste årene, og Tom har vært i samtaler om en aktuell trenerjobb. Så har det ikke blitt slik. Om det ikke var full fyr i teltet før kampene, er det hvert fall det nå, sier Mathisen.

Eksperten holder Lillestrøm som knappe favoritter før dobbeltoppgjøret.

– Jeg tror LSK får et boost med en ny stemme i garderoben. De har sett fryktelig svake ut i det siste under Lennartsson. Tom har vært tett på LSK og har nok en klar plan for hvordan de skal slå Start over to kamper. Men Start er blitt vant til å vinne denne sesongen, og går inn til kvalik med en god følelse. Det blir tett og jevnt, mener han.

Les også

Starts keeper etter krangel med Tom Nordlie: – Aldri opplevd å bli snakket til slik av en trener før

Krogstad: – Det vi trenger nå

Spillerne har så vidt kommet seg etter nedrykksdramaet søndag. Fredrik Krogstad forteller at spillergruppa ikke har vært involvert i prosessen de siste dagene, men skjønner at klubben måtte ta grep.

– Jörgen er en fin fyr og en god trener, men vi har ikke vunnet en fotballkamp på elleve forsøk. Jeg tror at å få inn Tom til disse to kampene vil gi en positiv reaksjon for oss. Vi merket allerede på det første møtet at vi fikk en liten boost, sier Krogstad.

Nordlie kjenner flere i dagens LSK-stall godt. Selv om ikke Krogstad er en av dem som har hatt ham som trener selv, tror han at Nordlie er rett mann.

– Han virker som en tydelig leder. Det er det vi trenger nå. Vi er nødt til å framstå på en helt annen måte enn det vi har gjort i høst, og jeg er sikker på at Tom kan få hele laget til å jobbe mot det ene målet vi har nå, sier Krogstad.

Fredrik Krogstad og LSK har hatt lite å juble for denne høsten. Nå er de nødt til å snu trenden over to kamper mot Start.

Ivar Hoff vil ikke kommentere

Lillestrøm-legende Ivar Hoff vil ikke si noe om ansettelsen av Tom Nordlie.

– Jeg kommenterer ikke noe før kvalikkampene er over. I etterkant må det gjøres en skikkelig analyse og evaluering av hva som har skjedd – både på styrehold, sportslig ledelse, trenere og spillere. Det har vært en gedigen svikt i hele år. Det så bra ut en periode, men så stoppet det helt opp, sier Hoff.

Heller ikke talsmannen for Kanari-Fansen, Tony Johansen, vil si noe om den nye treneransettelsen før etter de to kvalifiseringskampene mot Start.

Publisert:
 1. Tom Nordlie
 2. Eliteserien
 3. Lillestrøm SK

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. – Senk skuldrene og innse at de fleste vil bli smittet - også flere ganger

 2. Bil kom over i motsatt kjørefelt og traff et tre

 3. Demonstrerte mot høye strømpriser: Krever makspris på 50 øre

 4. Dilara (16): – Det var ikke tydelig at jeg skulle bli en av de unge som havnet utenfor

 5. Omsider får denne mannen en gate oppkalt etter seg

 6. Viking-trenerne om gulldrømmen: – Vi skal være på skuddhold