Lundby skuffet i Russland

Maren Lundby fikk det ikke til å stemme i russiske Tsjajkovskij lørdag.

Maren Lundby fikk det ikke til å stemme i Russland lørdag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Maren Lundby fikk det ikke til å stemme i russiske Tsjajkovskij lørdag. 24-åringen endte til slutt på en skuffende 7.-plass.

Verdenscupvinneren skuffet med to hopp på 92 meter, og måtte se tyske Juliane Seyfarth ta hjem seieren for tredje gang på rad. Hun vant med hele 17,5 poeng på den norske yndlingen.

Les også

Ny annenplass for Lundby i Russland

Seyfarth hoppet lengst av alle og strakte seg til 95 og 97 meter. Katharina Althaus (95 meter i begge hopp) sikret tysk dobbeltseier, seks poeng bak lagvenninnen. Sara Takanashi fra Japan ble nummer tre.

Det klaffet ikke for Lundby i noen av hoppene. Forholdene var greie, men ikledd den gule ledertrøya, landet hun på 92 meter og var nummer seks før finaleomgangen. Med seks poeng opp til Althaus, var en seier fortsatt innen rekkevidde. I finalehoppet klarte hun ikke å hoppe seg oppover på resultatlista og ble til slutt nummer sju.

Kun to ganger tidligere denne sesongen har hun havnet lenger ned på resultatlista.

Les også

Lundby vant verdenscupen. Nå vil hun gjøre som hopplegende.

Av de andre norske hopperne var Anna Odine Strøm best. Hun hoppet 90,5 og 90 meter og ble med det nummer ti. Silje Opseth endte på 13.-plass etter sine hopp på 84,5 og 92 meter.

Søndag får Lundby og co. en ny mulighet når verdenscupen avsluttes i det russiske hoppanlegget.

(©NTB)

Publisert: