EGENTRENING

Fotograf Vegard Wivestad Grøtt har dokumentert hvordan fem norske topputøvere har trent under koronapandemien. Det har ikke vært helt som vanlig. Se billedreportasjene ved å skrolle deg nedover!

Overlatt til seg selv.
Publisert: Publisert:

JOSHUA KING, fotballspiller

Klubb: Bournemouth

Status: Skulle ha spilt ferdig Premier League i England. Ligaen starter 17. juni og klubbene er i gang med begrenset trening og King er tilbake i England og trener med Bournemouth. Han innrømmet før han dro at han er bekymret.

– Jeg er litt bekymret for skader og helsen min, men jeg tror at hvis fase én blir kontrollert og gjort på en riktig måte, og at ingen får tilbakemelding på at de har testet positivt, at det kommer til å gå bra, sa King i et intervju med TV 2 da han ennå var i Norge.

Treningssted i koronatiden: Ullevaal stadion og ellers i Oslo. Nå tilbake i England.

Joshua King skulle ha spilt playoffkamp for Norge mot Serbia i mars. Den kampen er utsatt.

OLA STUNES ISENE, diskoskaster

Klubb: Sturla IF

Status: Har startet friidrettssesongen for ikke lenge siden i nasjonale og regionale stevner. Skal delta i «Impossible Games» på Bislett i juni og får konkurrere mot verdensmesteren, svenske Daniel Ståhl. Sesongens store mål var det utsatte OL i Tokyo.

Han har allerede vært med i en konkurranse, Muliglekene som ble arrangert på Jessheim 24. mai under strenge smittevernregler. Han satte da årsbeste med et kast på 63,82. Det er norsk årsbeste, men samtidig nesten fire meter bak hans norske rekord som ble satt i fjorårets sesong.

Treningssted i koronatiden: På familiegården i Lier

KAROLINE BJERKELI GRØVDAL, langdistanseløper

Klubb: IK Tjalve

Status: Skulle ha startet den internasjonale friidrettssesongen i disse tider. Skal delta i «Impossible Games» på Bislett i juni hvor hun skal løpe 3000 meter 11. juni. Sesongens store mål var det utsatte OL i Tokyo.

Da det ble lagt store begrensninger på mulighetene for trening, skaffet Grøvdal seg en tredemølle. Men ettersom det ikke var plass i leiligheten måtte hun spørre om borettslaget hadde en mulighet. Det hadde de. Den ble plassert på styrerommet i kjelleren. Der fikk hun plassert tredemøllen mot at hun sa ja til å sitte i borettslagets styre. Nå er Grøvdal styremedlem og langdistanseløper.

Treningssted i koronatiden: I og rundt Oslo

SONDRE GUTTORMSEN, stavhopper

Klubb: Ski IL/SK Vidar

Status: Friidrettssesongen er så smått i gang nasjonalt. Han skulle ha deltatt i internasjonale konkurranser i disse tider. Sesongens store mål var OL i Tokyo som er utsatt ett år. Skal delta i «Impossible Games» på Bislett 11. juni og møter Sveriges Mondo Duplantis.

Han har trent hjemme i bakgården til familien, og han har kanskje gjort seg mest bemerket med en video av et stavhopp som ble lagt ut på Tiktok. Her bommer han på hoppet og klarer på bemerkelsesverdig vis å komme seg ned på føttene likevel.

– Jeg fikk helt sjokk da jeg så at den hadde hatt fire millioner visninger, fortalte han til Aftenposten.

Treningssted i koronatiden: I familiens hage i Ski og i hallen like ved

CAROLINE GRAHAM HANSEN, fotballspiller

Klubb: Barcelona

Status: Var tilfeldigvis hjemme i Oslo da Spania lukket landet. Skulle spilt kamper i den spanske toppserien nå, men sesongen ble avlyst 8. mai. Dermed ble Hansens Barcelona kåret som seriemestre.

Hun måtte feire seriemesterskapet på en skjerm sammen med de andre jentene. 24. mai skulle hun spilt Champions League-finale.

– Det er kjipt når det du har jobbet og trent for et helt år ikke blir noe av, sa Graham Hansen til Aftenposten et par dager før CL-finalen skulle vært spilt.

Det er fortsatt uklart om eller når finalen blir spilt.

Treningssted i koronatiden: Ullevaal stadion og ellers i Oslo

Caroline Graham Hansen hjemme i Oslo. 8. mai fikk hun beskjeden om at hun var blitt seriemester ni runder før sesongen skulle vært slutt.
Publisert: