Landro med advarsel til Øygarden FK: – De begynner å få dårlig tid

Kapteinen mener de ligger godt an. – Ting kan se ganske annerledes ut når sesonger starter.

Publisert: Publisert:

TRENER: – De har hatt en del store tap av spillere. Disse er helt åpenbart ikke blitt erstattet av samme kvalitet, sier Steffen Landro om Øygarden FK. Foto: Paul S. Amundsen (arkiv)

  • Åsmund Gullachsen

Fredag kveld vant Øygarden FK sin aller første fotballkamp.

Etter å ha tapt mot FK Fyllingsdalen fra nivå fire, og spilt uavgjort mot andredivisjonslaget Sotra i tidligere treningskamper denne vinteren, slo den ferske klubben Sandnes Ulf 1–0.

– Et steg i riktig retning. Vi ser at vi henger med mot et lag som bør være i toppen av Obos-ligaen, selv om vi fremdeles har mye å lære, sier Øygarden-kaptein Bjarte Haugsdal.

Les også

Ble ansatt som assistent ved nyttår: Nå er han Øygardens nye hovedtrener

Sandnes Ulf trenes av Steffen Landro, som gjorde stor sportslig suksess i klubben som da het Nest-Sotra.

Han er ikke den eneste som har forlatt Ågotnes.

Av de elleve spillerne Landro sendte på banen fra start i Nest-Sotras siste seriekamp for drøyt tre måneder siden, er Renze Fij, Daniel Arrocha, Andreas Petersson, Jo Sondre Aas, Kristoffer Nesse Stephensen, Tobias Svendsen og Marcus Mehnert alle borte.

– De har hatt en del store tap av spillere. Disse er helt åpenbart ikke blitt erstattet med spillere av samme kvalitet, mener Steffen Landro.

– Sist i køen

– Jeg vet det er gjort mye bra. Samtidig, sett utenfra, synes jeg de begynner å få dårlig tid, sier Landro, som er kjent med situasjonen Øygarden befinner seg i.

– Hvert år i Nest-Sotra signerte vi de bortimot viktigste spillerne i ukene før seriestart, sier han, og viser til fjoråret som eksempel:

– Vi fikk inn Renze Fij tre dager før seriestart. Han ble årets keeper i 1. divisjon. Vi fikk inn Anthony fra Haugesund etter seriestart, og han ble en av seriens beste stoppere. I tillegg lånte vi Marcus Mehnert fra Brann i midten av februar.

– Hvorfor blir det sånn?

– Det er naturens gang i fotballen og hierarkiet til klubben, som står sist i køen, på grunn av lønninger, sier Landro.

BORTE: Steffen Landro, Marcus Mehnert og Lee Rochester Sørensen var sterke bidragsytere til Nest-Sotras opptur i 2019. Ingen av dem er i Øygarden FK. Foto: Fred Ivar Utsi Klemetsen

Eurosport-kommentator Amund Isaksen Lutnæs, tror Øygarden har en stor jobb foran seg med å sette sammen laget før sesongen.

– Jeg vurderer dem absolutt som svekket, mye på grunn av tapet av treneren og Kristoffer Nesse Stephensen, sier han.

SPILLER OG MARKEDSSJEF: – Det er bra det ikke er seriestart i morgen. Vi må bli bedre i alle spillets faser, og lære hverandre å kjenne som lag, sier Bjarte Haugsdal. Foto: Bård Bøe

– Et spennende lag

Bjarte Haugsdal (29) er både spiller og markedssjef i Øygarden FK. Han er delvis enig i sin tidligere treners påstand om at laget er svekket:

– Det er helt klart gode og erfarne spillere vi har mistet.

– Likevel synes jeg vi har et veldig spennende lag, med spillere med et stort potensial. Det vi mangler er noen bærebjelker med erfaring, som kan sette standarden for de yngre, mener Haugsdal. Han tror spillere i den kategorien vil komme på plass.

– Ting kan se ganske annerledes ut når sesongen starter. Når erfarne spillere forsvinner, ser man også at andre tar opp hansken, sier Haugsdal.

Han skiller seg fra sine lagkamerater, i form av å ha vært Nest-Sotra-spiller gjennom fem år.

– Vi er greit i rute i forhold til det vi har gjort tidligere med Nest-Sotra.

Imponert over treneren

HOVEDTRENER: Bryant Lazaro (31) er Øygardens trener. Foto: Åsmund Gullachsen

Haugsdal og resten av laget har denne vinteren blitt trent av den 31 år gamle amerikaneren, Bryant Lazaro, som i utgangspunktet ble ansatt som assistenttrener.

Mandag kveld er det bekreftet at han tar over ansvaret som hovedtrener på permanent basis.

– Øygarden FK er en god blanding av det Bryant har med seg, og det som kjennetegnet Nest-Sotra i fjor. Han er glad i å spille langs bakken, og kommer fra en spansk skole med et stort detaljfokus. Han står for en veldig utviklende måte å spille på, sier kapteinen, som onsdag møter nyopprykkede Åsane til treningskamp.

– Åsane er nok mye mer samkjørt enn oss. Det blir nyttig å kjenne på motstanden fra et nytt Obos-lag, sier Haugsdal. Han gleder seg over å være i samme divisjon som bydelslaget.

– Det gir større interesse og engasjement. Særlig er kampene oss imellom ekstra morsomme. Det gir en økt konkurranse på spillermarkedet, samtidig som det gir en enda bedre arena til enda flere lokale talenter. Det er utelukkende positivt for hele regionen.

Publisert:

Les også

  1. Øygarden sliter i trenerjakten. Nå kan assistenten bli forfremmet.

  2. Klubbene i Øygarden er forente: – Det har vært veldig krevende

  3. – Jeg har drømt om dette siden jeg signerte for Brann

  4. Brann-treneren fullroser unggutt: – Virkelig god

  1. Fotball 1. div
  2. Øygarden Fotballklubb
  3. Nest-Sotra
  4. Øygarden
  5. Ågotnes