Bekreftet: Eliteserien i fotball utsettes

Norges Fotballforbund (NFF) har besluttet å utsette Eliteserien og resten av toppfotballen til mai.

Rosenborg skulle opprinnelig møtt Brann 5. april.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Eliteserien i fotball utsettes, opplyser Norges Fotballforbund (NFF).

«All toppfotballaktivitet stopper i første omgang til 15. april 2020. Dette innebærer at alle planlagte kamper i Toppserien, Eliteserien, 1. divisjon kvinner, OBOS-ligaen, PostNord-ligaen, Norsk-Tipping ligaen, NM-kamper og treningskamper utsettes til etter 15. april», heter det i pressemeldingen.

«Treningskamper vil ikke bli spilt fra og med 13. mars. Offisielle kamper vil tidligst starte opp igjen første helgen i mai», heter det videre.

Det betyr at Eliteserien er utsatt til starten av mai.

– Det er tenkt en «karantenetid» til 15. april, mens seriespillet starter i mai. Det er for at lagene skal kunne forberede seg skikkelig og spille treningskamper, forteller Pål Bjerketvedt, generalsekretær i NFF.

Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Sunnmørsposten fikk også tidligere torsdag bekreftet nyheten fra en rekke hold.

– Slik situasjonen er nå, skaper det stor usikkerhet i hele det norske samfunnet. Det gjelder selvsagt også i fotballen, forteller generalsekretæren.

Brann-sjef Vibeke Johannesen støtter beslutningen.

– Jeg synes det er en riktig avgjørelse å ta nå. Jeg hadde ikke forventet noe annet. Så får vi se hvordan vi skal løse situasjonen videre, sier Johannesen.

Pål Bjerketvedt forteller at det er helt nødvendig at fotballen tar et stort ansvar.

Har sittet i møte

Torsdag har klubber, forbund og Norsk Toppfotball sittet i møte for å avgjøre hvilke tiltak som iverksettes i elitefotballen for å hindre spredning av koronaviruset.

Forbundet har tidligere besluttet å stoppe all breddefotball ut april, men de siste timene har de diskutert hva som skal gjøres med toppfotballen.

Etter planen skulle Eliteserien starte helgen før påske, den 4. og 5. april. Sesongens siste serierunde er opprinnelig satt til 29. november.

NFF har som mål at både serier og NM skal gjennomføres.

– Det er vanskelig å si når, men målet er å fullføre. Det er vanskelig å snakke om en sluttdato nå, sier Bjerketvedt.

Det blir ikke noe fotball på Brann Stadion med det første.

Hastet for Toppserien

Seriestart i Toppserien for kvinner var satt til to uker før den opprinnelige starten på årets sesong av Eliteserien. Det er allerede førstkommende helg.

– Ledelsen har sittet i møter hele dagen. Det haster for oss å komme frem til en løsning, sa Helene Husvik, medieansvarlig i Toppfotball Kvinner, før avgjørelsen ble kjent.

Så kom beskjeden. Dermed utsettes også starten av Toppserien, kun få dager før seriestart.

«Norges Fotballforbund (NFF) er i tett dialog med myndighetene og vil sammen med Toppfotball Kvinner (TFK), Norsk Toppfotball og Divisjonsforeningen (DF) følge utviklingen tett fremover. Ytterligere tiltak og utsettelser kan ikke utelukkes under gjeldende situasjon», opplyser NFF.

Ba om utsettelse

Sportssjef i Sarpsborg 08 Thomas Berntsen gikk ut på Twitter og ba NFF utsette Eliteserien. Han så ingen annen mulighet.

«Utsett Eliteserien i fire uker. Sett alle lag i 14 dagers karantene fra fellestrening. Avlys eller spill en amputert utgave av cupen, bruk disse ledige datoene til å spille de utsatte serierundene. Vis samfunnsansvar», skrev han.

Også Lars Bohinen, trener for Aalesund, mente det var en god idé å utsette starten.

«Går rykter om å utsette de to første serierundene og erstatte de med de to første cuprundene. En god idé. Alternativt la eliteserielagene komme inn i 3. runde og likevel utsette seriestart», skriver han på Twitter.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk