Haaland og kollegene i Dortmund tar lønnskutt

Erling Braut Haaland og kollegene i Borussia Dortmund sier fra seg en del av lønnen for å hjelpe egen klubb gjennom koronakrisen.

Erling Braut Haaland ligger an til å måtte godta et lønnskutt under koronakrisen
  • NTB-DPA
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Tirsdag bekrefter Dortmund ifølge nyhetsbyrået DPA at det er enighet med spillerne om en avtale om lønnskutt. Den skal spare klubben et tosifret antall millioner euro.

Den tyske storklubben opplyser videre at spillernes velvilje «bidrar til å beskytte BVB som en av Dortmunds største arbeidsgivere under koronakrisen».

Det har ikke vært spilt fotball i Bundesliga siden 13. mars, og det er svært usikkert når serien kan gjenopptas. Tirsdag anbefalte den tyske ligaforeningen DFL at kamppausen forlenges til 30. april.

Dermed sliter klubbene som følge av manglende inntekter. Både TV-penger, sponsorutbetalinger og billettinntekter er satt på vent. Det har ført til samtaler om lønnskutt mange steder.

Ledelsen gikk foran

I Dortmund gikk direktør Hans-Joachim Watzke og to andre i ledelsen, Carsten Cramer og Sebastian Kehl, foran og sa fra seg en del av sine lønninger i forrige uke. Mandag fulgte sportsdirektør Michael Zorc og hovedtrener Lucien Favre deres eksempel frivillig, skriver nyhetsbyrået AFP og lokalavisen Ruhr Nachrichten.

Nå skal også Erling Braut Haaland og spillerne ha godtatt lønnskutt. Avtale som er inngått betyr angivelig 20 prosent lønnsreduksjon dersom sesongen stanses, og 10 prosent dersom man spiller ferdig serien uten publikum.

Direktør Watzke kaller spillernes vilje til å avstå deler av lønningsposen en solidaritetshandling med storklubbens 850 ansatte.

Les også

Ingen OL, ingen penger, ingen konkurranser: Men ingen skal synes synd på dem

Sparer titalls millioner

Ifølge Ruhr Nachrichten vil Dortmund kunne spare et millionbeløp i euro hver måned. Klubben har lønnsutgifter til spillerne på om lag 13 millioner euro i måneden

Også stjernene i storklubben Bayern München skal ha gått med på lønnskutt på 20 prosent. Bayern er på et helt annet nivå når det kommer til lønninger enn Dortmund. Serielederen hadde lønnsutgifter på 336 millioner euro sist sesong, noe som tilsvarer halvparten av klubbens omsetning.

Omregnet til norske kroner er beløpet 4,18 milliarder etter dagens kurs.

Spillerne i Borussia Mönchengladbach var de første i 1. Bundesliga som foreslo å si fra seg noe av lønnen for å hjelpe klubben sin. Senere har spillere i Werder Bremen og Schalke gjort det samme.

Leverkusen-spillerne skal i likhet med Haaland og lagkameratene være i forhandlinger om en lønnskuttmodell.

Publisert:
  1. Erling Braut Haaland
  2. Borussia Dortmund

Mest lest akkurat nå

  1. Den tidligere fotball­proffen kjører ti timer for å se datteren spille for Sand­viken

  2. Stavanger råd­hus renoveres: - Risiko­fylt å beholde lav­blokken

  3. Se hvor mye det har snødd i Sirdal

  4. Jostein (80) traff perfekt med nytt kraftverk, akkurat da strømprisene gikk til himmels

  5. FHI: – Flere bør ta 3. dose koronavaksine

  6. Storbritannias dronning på sykehus