Dette mener danske eksperter om Bendtner-vrakingen

Danske kommentatorer tror VM blir kjedeligere uten Nicklas Bendtner.

UTE AV TROPPEN: Nicklas Bendtner er ikke blant Åge Hareides 23 utvalgte til VM i Russland.
  • Reidar Løfaldli
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Søndag kveld ble det klart. Fotball-VM i Russland går uten Nicklas Bendtner og Mike Jensen.

Rosenborg-duoen var to av de fire spillerne landslagssjef Åge Hareide vraket da troppen skulle kuttes fra 27 til det endelige antallet 23.

Samme skjebne led også tidligere RBK-back Peter Ankersen, samt midtstopper Andreas Bjelland, som har norsk far og faktisk kunne ha spilt for det norske landslaget.

Les også

Åge Hareide vraker Nicklas Bendtner fra VM-troppen

Les også

Hareide ringte Bjørnebye før Bendtner-vrakingen

– Har spesiell status

Bendtner skadet seg i toppkampen mot Brann og er altså ikke frisk nok til å få en plass i VM-troppen. Mandag morgen stiller danske aviser seg bak Hareides uttak.

– Selvfølgelig tar man ikke skadede spillere med til VM, skriver sportssjef Allan Olsen i Ekstra Bladet.

Bendtner blir i de fleste danske medier beskrevet som en humørspreder og en lederskikkelse i en tropp. Men Olsen mener at Hareide har et godt poeng når han sier at han kun vil ha med seg friske og kampklare spillere til Russland.

– Med skadde folk i troppen vil altfor mye oppmerksomhet gå på nettopp dem. Blir de klare? Hvordan går det med skaden? Og mye mer i samme dur.

VRAKET: Nicklas Bendtner og Åge Hareide etter kvalikkampen mot Polen i fjor høst.

Kommentatoren skriver at Hareide kunne ha tatt ut Bendtner og vraket ham senere dersom han fortsatt ikke var klar (FIFA-reglene tillater å bytte ut skadede spillere inntil 24 timer før første kamp), men har respekt for at den norske treneren ønsker å vite hvilke spillere han skal jobbe med.

– Vi må bare leve med at VM blir litt tommere og litt mer kjedelig uten Nicklas Bendtner, skriver Olsen.

Les også

Kommentar: Nå venter Kåre Ingebrigtsens aller største utfordring

«Skideærgerligt»

Samme konklusjon drar avisen BT. Avisens fotballkommentator Søren Hanghøj Kristensen beskriver Bendtner som «landslagets mest komplekse type og dansk fotballs mest iøynefallende person gjennom mer enn et tiår».

Han skriver at det danske landslaget og VM nå blir en fargerik person fattigere.

– Uten Bendtner blir et dansk VM kort sagt litt mer kjedelig. Det er – sagt på godt dansk – skideærgerligt.

– Det er forferdelig for Nicklas Bendtner ikke å komme med til VM. Det var kanskje hans siste sjanse til å komme med i et sluttspill, men det er en riktig beslutning av Hareide, skriver Jyllands-Postens sportsredaktør Troels Henriksen.

Han mener at Ajax-angriper Kasper Dolberg er et bedre valg enn Bendtner slik situasjonen er blitt.

– Det er ingen tvil om at Bendtner spiller en stor rolle på landslaget og at Hareide også ser på hva spillerne kan bidra med utenfor banen. Men man tar nå en gang fotballspillere med til VM. Det er ikke nok å bare være en talisman.

Les også

Bendtner ville legge opp. Så kom ordene fra Rosenborg som endret alt.

PÅ VEI: Spisstalentet Kasper Dolberg (til høyre) er med i den danske VM-troppen. 20-åringen spiller til daglig i Ajax.

BTs kommentator spekulerer i at dette er et så stort nederlag for Bendtner at 30-åringen kommer til å gi seg på landslaget.

– Når det er sagt, har Bendtner anno 2018 ikke vært Bendtner som vi tidligere har sett ham. Rent kvalitativt er det derfor ikke nødvendigvis en nedgradering med Dolberg og Martin Braithwaite i troppen. Kanskje heller tvert imot. Og det er tross alt kvaliteten som skal vektes høyest, skriver Søren Hanghøj Kristensen.

Publisert: