Jonevret: - Følelsen er utrolig deilig

Viking-treneren strålte etter triumfen borte mot Haugesund.

 • Stig Nilssen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Haugesund (aftenbladet): -Det hadde ikke gjort noe om det var 17. mai og folketog i morgen. Jeg står her med en utrolig deilig følelse etter å ha slått Haugesund, sier Viking-trener Kjell Jonevret til Aftenbladet.

Viking hadde ikke slått FKH på bortebane i en seriekamp siden Poul Erik Andreassen trente Viking i 1998. Laget hadde tydelig forberedt seg godt på stormløpet FKH normalt setter opp mot Viking i slike kamper. Flere ganger slo Viking lange baller opp mot spissene sine for å hindre brudd på midtbanen.

Les også

«Jonevret er en mann som brenner for Viking»

Les også

Viking banket Haugesund

Viking-trener Kjell Jonevret har ledet laget til 10 av 12 mulige poeng på de fire siste seriekampene. Seieren mot FKH onsdag kveld styrket selvtilliten ytterligere foran lørdagens 16. maikamp mot Start.

De Lanlay-mål igjenAllerede etter ni minutter fikk de betalt. Veton Berisha gjorde en heroisk innsats da han stormet ned til David Myrestam og stjal ballen fra backen. Sekunder senere ekspederte Yann-Erik de Lanlay ballen i mål på pasning fra Steinthor Thorsteinsson.

— Ballen skal jo settes i mål, men den var omtrent ferdigscoret da jeg fikk den. Det var sykt bra forarbeid av Steinthor Thorsteinsson. Jeg konsentrerte meg bare om å sette ballen i motsatt retning av der keeperen beveget seg, forklarer de Lanlay etter sin andre scoring på rad.

— Hva er grunnen til at du har begynt å score mål igjen?

— Det er nok en blanding av flyt og bedre selvtillit. Dessuten har vi en vilje i laget nå til å løpe de ekstra meterne som trengs. Samholdet og gleden er også stor, svarer de Lanlay.

Viking er inne i en veldig god periode nå, akkurat som de var i fjor på denne tiden. Laget har fire seirer og én uavgjort på de fem siste kampene, inkludert cupen. De har klatret til 7. plass på tabellen og har heng på lagene i som kjemper om medalje.

Dermed har situasjonen endret seg radikalt siden 1-4-tapet for RBK på hjemmebane 25. april. Etter det oppgjøret uttalte Kjell Jonevret at de var for naive, og at de ikke kunne fortsette slik.

Han forteller at han satte seg ned med Ian Burchnall og la en plan for hvordan de kunne endre det. Etter det har ikke laget tapt.

— Mot FKH viser vi at vi også kan krige. Det var ingen velspilt kamp fra vår side. Vi slo mye langt. Men det er ingen av spillerne som klager nå. Selvtilliten er på plass, påpeker Jonevret.

Dommertabbe - igjen

Selv om svensken ønsket å snakke om seieren, ble også dommeren tema igjen. Jonevret gjentar at han synes synd på dommerne for tiden. Det kommer stadig episoder med feil som kan bli kampavgjørende.

Allerede i åpningsminuttet ble Suleiman Abdullahi holdt igjen i trøyen da han var alene igjennom og på vei mot FKHs keeper. Dommer Dag Vidar Hafsås gjorde ingenting.

— Det var en vanskelig situasjon, men i ettertid tenker jeg at gult kort ville vært riktig der. Jeg vurderte aldri å vise FKH-spilleren ut, sier Hafsås.

— Abdullahi blir straffet for at han forsøker å holde seg på beina. Det kan ikke være riktig, sier Jonevret.

Nå venter 16. maifest på hjemmebane mot Start. Jonevret håper tribunen blir fylt opp, slik den ble mot Sandnes Ulf i fjor.

— Jeg har fått en del sms og eposter fra folk i det siste. De gir klar beskjed om at nå skal de komme på stadion for å støtte oss. Fotball er ferskvare, sier Jonevret og gliser.

Publisert:
 1. Eliteserien
 2. FK Haugesund
 3. Viking FK

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Spiste alene på rommet mens de andre koste seg på julebord. Nå sier hun takk for seg

 2. Stampuben er deres andre hjem: - Hadde den blitt stengt for godt, ville jeg satt meg ned og begynt å grine

 3. Ole Kallelid er død

 4. Anita Lundekvam (25) har flyttet og selger bilen: – Vi sparer på de siste vedkubbene

 5. Inger Marie lokket med øde gård på Tinder og fikk full klaff

 6. Politiet ønsker tips i forbindelse med savnet kvinne i Haugesund