Utviste russere truer med å komme tilbake

Fordømt i Frankrike, ønsket velkommen hjem etter EM-bråk.

Lederen for den offisielle russiske supporterklubben, Alexander Shprygin (med det russiske flagget) på flyplassen i Marseille før deportasjonen til Russland lørdag. Nå truer de med å komme tilbake til oppgjøret mot Wales i kveld.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Lørdag ble 20 russiske fotballtilhengere sendt ut av Frankrike og tilbake til Moskva, men sier de fortsatt har gyldige visa.

Det er lederen av den offisielle russiske supporterklubben, Alexander Shprygin, som forteller at de har til hensikt å komme seg til Frankrike mandag for å overvære kampen mellom Wales og Russland i kveld.

— Vi blir sendt ut av landet og jeg vil understreke at vi ikke er deportert. Vi blir ikke utvist med beskjed om at vi ikke får kommer tilbake til Frankrike. Vi får ikke kansellert våre visa, sa Shprygin ifølge engelske medier.

Om han gjør alvor av å bare snu i Moskva for så å forsøke å komme seg tilbake til Frankrike, gjenstår å se.

Les også

Russiske supportere dømt til fengsel i Frankrike

Noen deportert, noen løslatt

Det er 20 av de rundt 43 russiske fotballtilhengerne som ble tatt i en aksjon etter forrige helgs tumulter i Marseille som nå fikk tur med Aeroflot til Moskva. 20 andre russiske tilhengere er løslatt, mens tre personer er dømt til fengsel mellom ett og to år for volden i Marseille.

Russland spiller sin siste gruppespillkamp mot Wales i Toulouse i kveld.

Selv om en del russere nå er sendt ut av landet, så fortsetter det med uroligheter rundt om på EM-arenaene.

Ønskes velkommen hjem

UEFA har allerede gitt en advarsel til Russland og England om at de kan bli diskvalifisert fra mesterskapet dersom det skulle oppstå mer bråk inne på selve kamparenaene.

I Russland har de nærmest fått en heltemottagelse. Russiske diplomater har jobbet iherdig for at deres supportere hverken skulle bli deportert eller holdt i arrest.

Til nyhetsbyrået TASS bekreftet den russiske generalkonsulen i Marseille, Sergeij Molsjanov, at flyet med fotballtilhengerne hadde forlatt Frankrike lørdag formiddag.

— Nå kan fansen ønskes velkommen i Moskva, sa Molsjanov.

UEFA sliter med flere land

Denne helgen har det vært flere tilfeller av uheldige episoder. Derfor kan det komme flere strenge advarsler fra UEFA.

Ungarn kan bli straffet for bråk som innebærer uro, kasting av gjenstander inn på banen og bruk av fyrverkeri. Ungarske supportere kom i bråk med vakter og politi før kampen, da de forsøkte å klatre over et gjerde for å ta seg inn på en tribuneseksjon bak det ene målet. Politiet formet da en linje foran Ungarn-fansen, som svarte med å antenne bluss og kinaputter under nasjonalsangen, da Island fikk straffespark og etter at laget utlignet til 1–1. Saken avgjøres tirsdag.

Belgia kan også bli straffet for bruk av fyrverkeri og kasting av gjenstander i kampen mot Irland.

Lørdag ble det åpnet disiplinærsaker mot Kroatia og Tyrkia.

I tillegg til disse hendelsene kan også Portugal blir straffet etter at han tilhenger løp ut på banen for å ta en selfie sammen med Ronaldo.

Det er foreløpig ikke bestemt når sakene mot Portugal og Belgia skal opp.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor kløe i underlivet, brutal supportervold, Islands nye helter og et nakenstudio i Oslo er blant temaene:

Publisert: