Dansk sportsredaktør: - FCK minner litt om Rosenborg på sitt beste

Én kamp ergrer FCK-treneren etter Champions League-exiten.

Ståle Solbakken kunne glise etter 2-0-seier mot Club Brugge, men er ferdig i Mesterligaen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Med Leicesters kollaps mot Porto ble det en liten mulighet for Ståle Solbakken til å ta med seg FC København videre i Champions League ødelagt. Men etter å ha vunnet 2–0 mot Club Brugge i gruppespillets siste kamp, er FCK-manager Solbakken fornøyd med innsatsen.

– Vi kan ikke gjøre mer. Vi har gjort det historisk godt. Det nest beste i vår historie, og vi ender som best av alle treerne, sier Solbakken ifølge Ekstra Bladet.

– Hadde muligheten mot Leicester

Men selv om Solbakken virket fornøyd etter gårsdagens seier, er det en kamp som ergrer nordmannen.

– Vi hadde muligheten hjemme mot Leicester. Der var vi best. De to uavgjorte mot Porto var helt fair, men Leicester-kampen hjemme..., sier Solbakken ifølge Ekstra Bladet.

Med FCK-seier i siste kamp, og Porto-tap eller uavgjort mot gruppevinner Leicester hadde Solbakkens menn gått videre i Mesterligaen. Det engelske laget var allerede videre, og lot stjerner som Jamie Vardy og Riyad Mahrez hvile i siste kamp. Laget sliter i Premier League, og ifølge Leicester-trener Claudio Ranieri er det flere som sliter med småskader.

Leicsterspillerne gikk på et kjempetap mot portugisiske Porto.

Byttet nesten hele laget

Og med nesten et helt nytt Leicester-lag gikk det som forventet. Porto valset over engelskmennene, og stoppet ikke før det sto 5–0. Avansement for Porto og bye-bye FC København.

– Da jeg så Leicesters lagoppstilling så det ikke helt håpløst ut. Men altså, så nordmannen til Ekstra Bladet, uten at han ville fullføre setningen ytterligere.

– Det er utrolig flott

Sportsredaktør i den danske avisen Ekstra Bladet, Allan Olsen, er imponert over hva Københavns-laget har klart i årets turnering.

– Ni poeng, syv mål og bare to innslupne mål er helt utrolig flott. De har vist seg som et konkurransedyktig lag med internasjonal klasse, og de minner litt om Rosenborg da de var på sitt beste i Champions League. Skal vi snakke om skuffelse, så er det at de ikke klarte å score i sine to hjemmekamper mot Leicester og Porto. Da kunne ting sett annerledes ut, sier Allan Olsen til Adresseavisen.

Allan Olsen er sportsredaktør i Ekstrabladet.

Han bærer ikke nag til engelskmennene som stilte med B-laget.

– Jeg er ikke veldig irritert. Leicester har - og dette er Solbakkens egne ord - satt seg i en situasjon der de kunne tillate det. Når man presser flere og flere kamper ned over spillere og klubber, vil man se at de sparer spillere dersom de kan, sier Olsen.

Klar for Europaligaen

Nå venter Europaligaen på FC København. Etter Champions League-exiten går de inn i 1/16-finalen, og trekningen er neste mandag. Midtbanespilleren Youffes Toutouh har tro på at danskene kan gjøre det godt i turneringen.

– Jeg kan ikke se hvorfor vi ikke skal kunne nå langt eller kanskje vinne Europaligaen.

Ekstrabladets Allan Olsen har tro på FCKs muligheter i Europaligaen, uansett hvem de møter.

– Det avhenger selvsagt av loddtrekningen, men FCK har sjanse mot alle lag. De har ikke et lag som vil tape stort, og hjemme i Parken kan man slå alle, mener han.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal87012081221
2Manchester City86202992020
3Tottenham Hotspur85211910917
4Brighton & Hove Albion7421148614
5Chelsea74121010013
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk