Russiske landslagsspillere i fotball dopingtestet i Paris

Fotballandslaget tar ingen sjanser. Møter Frankrike tirsdag.

TAR INGEN SJANSER: Russlands startoppstilling mot Litauen i forrige uke. Russerne slo sitt naboland 3-0. Foto: REUTERS/Maxim Zmeyev/NTB scanpix

 • Arne Hole
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Russland tar ingen sjanser på at også fotballandslaget skal bli viklet inn i den etter hvert lange historien om dopingbruk i russisk idrett.

Russland spilte privatlandskamp mot Litauen lørdag og skal spille mot Frankrike i Paris tirsdag. Dopingprøvene er for en stor del allerede tatt. De fleste av dem har russerne selv stått for.

DOPINGTESTET: Russlands spillere feirer scoring i privatkampen mot Litauen i forrige uke. Foto: REUTERS/Maxim Zmeyev/NTB scanpix

Det er det engelskspråklige nettstedet Russia Beyond the headlines som melder at den russiske landslagslegen Eduard Belzugov annonserte at hele laget skulle testet på treningsleiren før kampene mot Litauen og Frankrike. Det skjedde i forrige uke mens laget lå samlet i Novogorsk på treningsanlegget til Dinamo Moskva.Ifølge Tass ble også to av spillerne testet da laget ankom hotellet i Paris. Testingen i Moskva skal ha vært en del av avtalen UEFA har inngått med det russiske antidopingbyrået USADA om intern testing.

Les også

Britiske medier: Zlatan havner i London-klubb

Les også

Engelsk landslagskeeper kan miste EM

Få tester

Som det har fremkommet har Russland vært mer interessert i å dope sine utøvere fremfor å teste dem. Belzugov innrømmer overfor Tass at ikke en eneste russisk spiller er blitt testet i en klubbkamp i år, og det er 12 år siden en internasjonal, russisk spiller ble tatt for doping.

— Testing utenfor konkurranse er mulig hos landslaget i forbindelse med enhver turnering. En kontrollør kan komme og ta blod- og urinprøve når han måtte ønske, fastslo Belzugov overfor Tass.

Russland er kvalifisert for fotball-EM, som begynner i Frankrike 10. juni. Laget er i gruppe med England, Wales og Slovakia.

Les også

Dette er bakgrunnen for Ødegaards sko-hyllest: - De viktigste i livet mitt

Les også

Supporteropprør mot landslaget: - Tror kanskje de er mer attraktive enn de egentlig er

Slo tilbake mot USA

Samtidig som landslagslegen kommer med avsløringen av manglende tester, slår sportsminister Vitalij Mutko tilbake og angriper USA. I en uttalelse gjengitt i Inside The Games anklager Mutko amerikanerne for manglende testing i NHL og NBA. Sportsministeren sa også at antall russere tatt for middelet meldonium kan komme til å stige fra 27 til 30. Preparatet, som er utviklet i Latvia, kom på forbudslisten til Wada 1. januar, og tennisstjernen Maria Sjaparova er en av dem som er blitt tatt.

Mutko avviste at det finnes et statlig dopingprogram i Russland, noe The Times påsto da avisen nylig kom med avsløringer i svømming.

Fra før har IAAF utestengt Russland fra all internasjonal friidrett. I mai vil det bli bestemt om russiske friidrettsutøvere får delta i OL.

Les også

 1. WADA skal undersøke doping i russisk svømming

 2. Meldonium ble forbudt ved nyttår: De positive dopingtestene florerer

 3. Skandalen vokser: Flere utøvere tatt for doping i Russland

Publisert:
 1. Internasjonal fotball
 2. Russlands herrelandslag fotball

Mest lest akkurat nå

 1. Sjanse­løse Viking ydmyket av RBK: – Ikke aksep­tabelt

 2. Vikingbørsen: Det florerer med toere etter ydmykelsen

 3. Israelske styrker inn på Gazastripen

 4. En person skadd i løfteulykke på Johan Sverdrup-feltet

 5. – En kollektiv kollaps, nå må vi gå i oss selv

 6. Se målene: Haaland scoret to og ble cup­mester i Tyskland