- City må jobbe hardt med å holde United bak seg

I dette intervjuet med Lars Tjærnås sier Uwe Rösler at mange har vært altfor harde med David Moyes.

Uwe Röslers Wigan møter QPR tirsdag kveld - klubben i Lars Tjærnås sitt hjerte.
 • Lars Tjærnås
  Lars Tjærnås
  Fotballekspert
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Uwe Rösler var rett mann på rett plass til rett tid da han overtok Wigan. Under hans kyndige veiledning har laget som rykket ned fra Premier League tatt flest poeng av samtlige og er i øyeblikket godt inne på play off-plassene som gir en mulighetfor snarlig retur til øverste nivå.Han er også et ikon blant store deler av Manchester Citys supportere etter å ha blitt både årets spiller og toppscorer i løpet av hans fire år i lyseblå drakt. Jeg får han i tale på vei til London og Wigans bortekamp mot QPR.

— Hva har du gjort med Wigan siden du overtok?

— På intervjuet før jeg fikk jobben sa jeg at jeg ville vi skulle spille mer «tysk». Det betyr at vi skal presse høyere enn før uten ball, og at vi offensivt skal spille mer direkte og framover. Jeg vil ha mange innlegg og mange spillere i boksen. Og jeg tror vi har tatt noen steg på den fysiske biten. Vi er mer løpssterke enn før.

- Og så slo dere ut Manchester City i FA-cupen. Det må ha vært spesielt?

— Det var spesielt. Men kanskje mest spesielt at vi gjorde det på en annen måte enn vi har gjort i ligaen. Før kampen ga jeg for første gang spillerne lov til å spille pasninger inne i egen 16-meter når de ville, og holde på ballen på egen halvdel. Jeg kunne gjøre det fordi jeg visste at de ikke kom til å presse oss like høyt som de fleste av lagene vi møter i Championship gjør det.

- Det er interessant. Mener du at forskjellen i stil er stor mellom de to ligaene?

— Den største forskjellen går på ren kvalitet. Mer penger gjør at en kan velge fra øverste hylle. Men det er også sånn at lagene i Premier League varierer i tempo i kampene mye mer enn i CC, der det oftere er gassen i bånn store deler av kampen.

- Over tilkampen mellom Manchester United og City. Hva slags kampbilde ser du for deg?

— City må vinne for å holde følge med Chelsea. Det åpner for en uhyre interessant kamp taktisk. United kan kontre, og med van Persie ute har de sjansen til å stille med det kanskje aller beste kontringslaget, med Welbeck og Rooney klare til å bruke rommene som blir gitt dem så lenge det står 0-0. Det betyr at Moyes kan gjøre det han kanskje gjorde aller best i tiden i Everton, sørget for at lagetvar kompakt, godt organisert, nektet rom, og kontret selv.

- Apropos Moyes,hvordan mener du han har klart seg?

— Jeg synes store deler av media har vært alt for tøffe og unyanserte mothan for tidlig. Han trenger tid. Han trenger minst ett overgangsvindu til for å få inn sine egne spillere før han fortjener å bli bedømt, eller fordømt.Det at han i det hele tatt tok jobben viser hvor modig han er.

- Hvorfor har det blitt en nedtur, tror du?

— Det er sammensatt. Men en viktig grunn er at vi mennesker ofte trenger tid til omstilling. Husk at dette var spillere og klubb som hadde jobbet ekstremt lenge med Ferguson og hans metoder. Da tar det ekstra lang tid å omstille seg.

- Over til Manchester City.De er gode, men hva trenger de for å ta neste steg?

— De har den beste troppen sammen med Chelsea, og jeg er overbevist om at en av de to vinner ligaen. Menjeg har sagt en stund at de trenger enda entopp midtstopper. Kompanys skade har gjort det ekstra aktuelt. For meg er det to spillere som er nøkkelspillerne hos City: Kompany og Agüero. Og når begge disse har vært ute og de er med i toppen viser det litt av bredden i troppen deres.Jeg mener det er to offensive spillere som er i egen klasse i ligaen, det er Agüero og Suárez.Hjemme er de uslåelige... Bortsett fra mot Wigan, da.

- Tror du det vi ser nå er et varig skifte i Manchester, med City som storebror over tid?

— Jeg tviler. Husk at Manchester United er en ekstremt ambisiøs klubb. De kommer garantert til å tørste etter revansj denne sommeren, snu hver stein, hente inn nye spillere og være enormt oppsatte på å slå tilbake. City skal fortsatt få jobbe hardt for å holde dem bak seg.

Etter en lang prat om norsk fotball, der han er oppdatert på det meste, er det tid for min manndomsprøve: Skal jeg ønske lykke til i morgen, mot laget jeg jeg har holdt med i 40 år?

Det ender med «god tur». Det kan jeg stå for, så lenge de lar poengene bli igjen i hovedstaden.

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Championship
 3. Queens Park Rangers FC
 4. Wigan Athletic FC

Mest lest akkurat nå

 1. Bilbrann nær butikk i Hillevåg

 2. Her er Pøbel sitt svar på Haaland-kommentar

 3. De var et av Norges største rockeband. Så raknet det

 4. Du skal lete lenge etter en bedre grillopplevelse enn den du får her

 5. Navnet frigitt etter dødsulykke på Sørlandet

 6. Er Trump i ferd med å miste grepet?