Denne hånlige oppførselen kan koste Barcelona-stjernen El Clasico

Mer dårlig nytt for storklubben.

 • Øystein Jorem
  Øystein Jorem
  Journalist Adresseavisen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Etter at Real Madrid bare klarte uavgjort mot byrival Atlético Madrid, lå veien åpen for at Barcelona skulle ta over ligaledelsen etter kampen mot Malaga lørdag kveld.

Men katalanerne utnyttet muligheten svært dårlig, og klarte å tape 0–2 mot et Malaga-lag som har vist svært dårlig form de siste månedene. Og for å gjøre alt verre, nå risikerer en av lagets angrepsstjerner utestengelse i flere kamper, skriver madridbaserte AS.

Les også

Neymar utvist i Barcelona-tap

To gule kort

Først fikk Neymar gult kort for å knytte skoene rett foran en Malaga-spiller som var klar til å ta frisparket. I andre omgang fikk han et nytt gult kort etter en tøff takling, og ble utvist.

Neymar går av banen etter det røde kortet mot Malaga. Foto: NTB scanpix

For å gjøre situasjonen enda verre, står det i dommerrapporten fra dommer Gil Manzano at Neymar klappet hånlig mot fjerdedommeren på vei ut til garderoben etter utvisningen.

Se episoden i videoen øverst i saken.

Les også

Engelsk avis: Barcelona vil hente Leicester-stjerne

Det fører til at Barcelona-stjernens oppførsel skal opp til granskning hos det spanske fotballforbundet. I verste fall risikerer brasilianeren tre kampers utestengelse. Det betyr at storkampen mot Real Madrid står i fare.

Kan gå glipp av El Clásico

Dersom han bare får den ordinære straffen på én kamp går han glipp av oppgjøret mot Real Sociedad. Men med en ekstra straff går han glipp av El Clásico 23. april.

Manager Luis Enrique synes dommeren gjorde mange merkelige feil i kampen. Blant annet peker han på situasjonen hvor Sergi Roberto ble felt på innsiden av straffefeltet, men dommeren dømte frispark på utsiden

– Det var en klar straffe, jeg skjønner ikke hvordan kan kunne trekke den utenfor. Og gule kort? Det er rart at et lag som vanligvis ikke pådrar oss mange kort plutselig får så mange på en uforståelig måte. Han ville ikke svare oss på hvorfor engang, sa Enrique til spansk presse etter kampen.

Les også

Barcelona blir bøtelagt etter den historiske opphentingen

Det er svært dårlig nytt for et Barcelona som er avhengig av å vinne storoppgjøret for å fortsatt kunne drømme om gullet. De ligger nå tre poeng bak erkerivalene, som i tillegg har en kamp mindre spilt.

Publisert:
 1. Neymar
 2. Real Madrid CF
 3. FC Barcelona

Mest lest akkurat nå

 1. Aftenbladets web-kamera viser en person som går vekk etter at bobil havnet i sjøen ved Tunge­nes fyr

 2. Alle som var på Beverly og Stavanger Sportscafé fra 5. til 12. juni bes om å teste seg

 3. Trosset pensjonist­til­værelsen for å vaksi­nere: – De er helter

 4. Pleietrengende kvinne døde – nå er kjæresten tiltalt

 5. Halvparten av lærer­studentene ved UiS strøk på eksamen: – Vi har klaget på under­visningen gjennom hele skole­året

 6. Vurderer lokale tiltak etter smitte­utbrudd på ute­steder og private fester