City holder følge i toppen - superstjernene snudde i sluttminuttene

Slo tilbake etter klønete selvmål.

AVGJORDE: Sergio Kun Agüero ble tungen på vektskålen da Manchester City slo Watford borte.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Manchester City måtte svare på Arsenals trepoenger tidligere på dagen. Med seier ville gjestene fra Manchester være tre poeng bak serielederen. To sene scoringer av Yaya Touré og Sergio Agüero sørget for at de lyseblå kunne reise hjem fra London med tre viktige poeng i bagasjen.

– Vi må bygge videre på denne seieren. Vi har ikke vist tittelform, men vi er likevel fortsatt med i kappløpet. Vi er ikke helt der vi vil være ennå, men vi nærmer oss, sa City-keeper Joe Hart etter kampslutt, ifølgeBBC.

Les også

Nå troner Arsenal alene på tabelltoppen i Premier League

Klønete Kolarov-selvmål

Mot Tottenham i forrige runde var Ben Watson uhyre nær å sende et hjørnespark rett i nettet. Den gangen avgjorde målteknologi at det ikke var scoring. Istedenfor løp Tottenham rett i angrep og avgjorde.

Her stusser Aleksandar Kolarov ballen inn i eget nett. Kevin de Bruyne ved siden av er tilskuer og ser City havne under i målprotokollen i London.

Lørdag viste Ben Watson igjen hvor farlig han kan slå et hjørnespark. Midtbanespilleren, som ble matchvinner mot nettopp Manchester City i FA-cupfinalen i 2013, pisket ballen inn mot målet etter 55 minutter. Der stusset en klønete Aleksandar Kolarov ballen i eget nett. 1-0 til Watford.

Les også

Her blir Tettey matchvinner for Norwich igjen

Tidligere Lyn-spiss Odion Ighalo har vært en åpenbaring for Watford denne sesongen. 14 mål står han med så langt i Premier League. Også mot Manchester City var han nære, men avslutningen tidlig i oppgjøret ble stoppet av Joe Hart i City-buret.

Superstjernene snudde

Det så lenge tungt ut for gjestene fra Manchester, men som så mange ganger tidligere dukket midtbanemann Yaya Touré opp da laget trengte ham som mest. Et hjørnespark ble slått mot nærmeste stolpe, og Touré ekspederte ballen i krysset på vakkert vis åtte minutter før full tid.

Bare minutter senere viste en annen superstjerne seg frem. Sergio Agüero har slitt med skader store deler av sesongen, men med fem minutter igjen på klokka sendte han gjestene i ledelsen 2-1 med et hodestøt.

AVGJØR KAMPEN: Sergio Kun Agüero blir her matchvinner mot Watford med en velplassert heading.

Det var nok til å sikre en viktig trepoenger for de lyseblå, som dermed holder følge med Arsenal i Premier League-toppen. Laget ligger fortsatt på tredjeplass, et poeng bak Leicester. Overraskelseslaget har vist en nedadgående kurve de siste kampene, og det er svært sannsynlig at seriemesterne fra 2012 og 2014 snart vil klatre forbi.Trepoengeren var Citys første på fremmed gress siden desember. Det smakte godt for Manuel Pellegrini og hans mannskap.

– Vi gir aldri opp, og det viste spillerne i dag. Vi tror alltid at vi er i stand til å score, sa City-manageren etter kampen, ifølge BBC.

Tidligere på dagen vant Manchester United 2-1 hjemme mot Swansea. Det var lagets første seier siden november. Dagens første kamp ble spilt i London, der West Ham slo Liverpool 2-0. En gledelig norsk nyhet lørdag var Alexander Tetteys vinnermål hjemme mot Southampton. Den varke scoringen sørget for at Norwich vant 1-0 på hjemmebane.

Aftenpodden Sport julespesial: Dette er årets bajas og årets ufyselige utøver

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal20162245172850
2Manchester City21143453213245
3Manchester United2113353426842
4Newcastle United211010134122240
5Tottenham Hotspur22123741311039
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk