Bekreftet: United møter eliteserielag i Norge

30. juli skal tar Ole Gunnar Solskjær med verdensstjernene fra Manchester United til Norge og Ullevaal. Der skal de møte Kristiansund.

Paul Pogba og United-stjernene kommer til Norge i sommer.
  • Petter Fløttum-Angeltveit
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

I slutten av april avslørte Dagbladet at Manchester kommer til Norge i sommer. Nå er det klart at de skal møte Kristiansund på Ullevaal 30. juli. Det melder eliteserieklubben selv på sine nettsider.

– Hele greien er jo stort for KBK og Nordmøre. Det er litt surrealistisk med tanke på utviklingen og den korte historien klubben har, sier Kristiansund-trener Christian Michelsen.

Treningskampen skjer i forbindelse med Norway Cup, som arrangeres i hovedstaden da.

United-supporter

Manchester United-trener Ole Gunnar Solskjær er selv fra Kristiansund, og han er god venn av KBK-treneren. Trenerne har møttes på sidelinjen tidligere, da Solskjær var Molde-trener. Nå er det en ganske annen oppgave som venter Kristiansund-spillerne.

Michelsen vet at det kommer til å bli en tøff oppgave, selv om Manchester United er utenfor sesong og de selv er midt i oppkjøringen til høstsesongen. Han ofrer ikke resultatet en tanke. For hans lag handler det om en stor mulighet til å finne ut hvor nivået i verdenstoppen ligger.

– Vi har en haug med ambisiøse gutter som har lyst til å bli så gode som de kan. At de får bryne seg på verdensstjerner, du får jo ikke en bedre test på hvor toppnivået er enn det, sier han.

  • Lest denne? Norske Manchester United-helter skal delta i jubileumskamp

Michelsen er selv, i tillegg til å være kamerat med Solskjær, Manchester United-supporter.

– Jeg heier på United hver gang de spiller, og jeg er jo i utgangspunktet også United-supporter. Jeg må innrømme at interessen kanskje var dalende en periode, men nå er drakten tatt frem igjen, sa han da Solskjær fikk permanent jobb på Old Trafford.

Han forteller at han har en plan om å spørre Solskjær om å få komme på studietur til Manchester, men at han ikke har gjort det ennå.

Solskjær forteller til TV 2 at Molde først fikk muligheten, men at de da er opptatt med Europa League-kvalifisering.

– Da er det KBK som står mitt hjerte nærmest, og de var ikke vonde å be. Å få lov til å få en sånn kamp og gi KBK og folket i Kristiansund en sånn kamp, gjør meg stolt, sier United-treneren til kanalen.

Michelsen er fullt klar over at de får denne muligheten takket være Solskjær. Det kommer på ingen måte til å gjøre opplevelsen noe mindre.

– Dæven døtte, vi gleder oss, sier han.

United-kvinnene møter VIF

Stjernegalleriet fra Manchester var også i Oslo sommeren 2018. Da slo de Vålerenga 3–0.

Det er ikke bare United-herrene som kommer til Ullevaal i sommer. 31. juni skal Vålerengas kvinnelag møte Manchester Uniteds kvinnelag.

Den engelske storklubben startet opp sin kvinnesatsing før 2018/2019-sesongen. Det endte med FA-cuptittel og opprykk til øverste nivå. Vålerenga-trener Monica Knudsen tror de vil få en solid sportslig utfordring.

– Selv om United er et forholdsvis ferskt lag, så er det ingen tvil om at de blir en tøff motstander. De satser stort, har økonomiske muskler og kommer til å styrke troppen, uttaler hun i en pressemelding.

Publisert:
  1. Kristiansund BK
  2. Manchester United

Mest lest akkurat nå

  1. – Hvis man kan holde seg innendørs frem til søndag formiddag er det best

  2. Ståle Kyllingstad tar nytt grep, nå i fabrikken på Jæren som blant annet laget utemøbler for New York

  3. Slik «ranet» Kina et av verdens fattigste land

  4. – Det blir litt mykje, NRK. Litt nærsynt

  5. Tørrkoking førte til utrykning på Våland

  6. Kjell (64) har gratis strøm: – Får betalt for å dusje