De norske håndballagene har fått vite seedingen sin i Europaligaen

Norge kan få fire kvinnelag videre i den ferske Europaligaen i håndball. To norske lag stiller på herresiden.

Julie Bøe Jacobsen og Byåsen skal inn i tredje kvalifiseringsrunde i Europaligaen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Det ble klart da seedingen ble offentliggjort mandag.

Byåsen og Storhamar er seedet til å komme inn i tredje kvalifiseringsrunde for kvinnene, mens Tertnes og Molde kommer inn i kvalifiseringsrunde to.

Hvilke lag de norske i andre kvalifiseringsrunde skal opp mot trekkes 28. juli.

Kampene i andre kvalifiseringsrunde spilles 10.–11. oktober.

Les også

Sagosen har skaffet seg lokal sponsor

Sarah Dalsgaard Paulsen og Molde har fått plass i Europaligaens andre kvalifiseringsrunde. Det er klubbens debut i europaspill.

Fire lag direkte til gruppespillet

På kvinnesiden er det kun fire lag som er direktekvalifisert til gruppespillet. Det er danske Herning-Ikast, ungarske Siofok, rumenske Baia Mare og russiske Lada.

Herning-Ikast har hele fire norske spillere i troppen i Vilde Johansen, Stine Skogrand, Helene Gigstad Fauske og Ingvild Bakkerud. Siófok fra Ungarn trener av det norske trenerteamet Bent Dahl og Daniel Birkelund.

Les også

Da lagvenninnen ga landslagsstjernen gladnyheten, ble hun «svett og klam»

Thea Stankiewicz og Tertnes er seedet til andre kvalifiseringsrunde i Europaligaen.

ØIF Arendal og Haslum for herrene

Europaligaen i håndball er en nyvinning etter at Champions League-konseptet ble strammet inn til å inneholde kun 16 lag. Når gruppespillet starter, skal det være 16 lag også i gruppespillet i Europaligaen.

Med endringen er nivået hevet også i den neste gjeveste klubbturneringen, som tidligere ble kalt EHF-cupen.

På herresiden er Norge representert med Haslum og ØIF Arendal, som går inn i første kvalifiseringsrunde. Deres motstandere trekkes samme dag som kvinnene, 28. juli i Wien, men deres kamper skal spilles allerede 29.–30. august.

ØIF Arendal og Mario Matic skal ut i Europaligaens første kvalifiseringsrunde. Elverum og Rasmus Boysen spiller i Champions League denne sesongen.

Kolstad og Drammen er Norges representerer i det som nå heter EHF-cup, men som tidligere het Challenge Cup. Drammen kommer inn i runde tre, mens Kolstad starter i runde to. Hele turneringen spilles som cupspill.

Publisert: