Kanalen viste bilder av feil spiller under Kobe Bryant-hyllest. Det førte til sterke reaksjoner

Da den engelske kanalen BBC skulle hylle avdøde Kobe Bryant, brukte den bilder av LeBron James. Det er ikke den eneste feilen mediene får kritikk for.

LeBron James (t.v.) i duell mot Kobe Bryant i 2016. Den gang spilte James i Cleveland. I dag spiller James i LA Lakers, klubben Bryant tilbakte hele sin profesjonelle basket-karriere i.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Søndag kom nyheten om at basketlegenden Kobe Bryant, datteren Gianna og syv andre personer omkom i en helikopterulykke.

Den tidligere amerikanske basketball-legenden ble bare 41 år.

Da engelske BBC skulle hylle Bryant i deres nyhetssending klokken 23 søndag kveld, gikk det galt.

Kanalen viste bilder av Bryant sammen med sin datter Gianna mens voiceoveren forklarte at 13-åringen også hadde omkommet i helikopterulykken. Men da stemmen fortsatte å hylle Bryants imponerende meritter gjennom basketball-karrieren, rullet det bilder av LeBron James over skjermen.

Rasismeanklager

James regnes i likhet med Bryant som en av tidenes beste spillere i NBA. Han spiller på Los Angeles Lakers, det samme laget som Bryant tilbrakte hele sin karriere i.

Videoklippet til BBC førte til sterke reaksjoner. Kanalen ble blant annet beskyldt for å opptre rasistisk:

Saken er blitt omtalt av flere internasjonale medier, deriblant The Guardian og Independent.

Etter at klippet var spilt, oppdaget de feilen. Da kom nyhetsoppleser Reeta Chakrabarti med en beklagelse:

– Vi ber om unnskyldning for denne menneskelige feilen, som falt under standarden til vårt program, sa hun, ifølge kanalens offisielle unnskyldning.

– Ekstremt respektløst

Nyheten om Bryants overraskende dødsfall har fått bred dekning av internasjonale medier.

BBC er ikke de eneste som får hard kritikk for måten de har omtalt ulykken. Det amerikanske nyhetsstedet TMZ, som var først ute med nyheten om Bryants dødsfall, får nå kraftig kritikk for å ha publisert saken før de pårørende var varslet.

– Det vil være ekstremt respektløst å få vite gjennom TMZ at dine kjære er døde. Det er ekstremt upassende, sa politisjef i Los Angeles, Alex Villanueva, på en pressekonferanse, gjengitt av svenske Aftonbladet.

Rapporterte feil dødsoffer

Den Disney-eide nyhetskanalen ABC News gjorde også en grov feil da de rapporterte fra ulykkesstedet i California. Nyhetskanalen uttalte at fire av Bryants døtre, inkludert et spedbarn, omkom i helikopterulykken.

Etter publiseringen har ABC fått hard kritikk fra publikum. Totalt ni personer omkom i ulykken. Blant disse var også Bryants 13 år gamle datter Gianna, men identiteten til de øvrige syv omkomne er foreløpig ikke kjent for offentligheten.

"Jeg beklager til Kobes familie, venner og alle våre seere," skriver Matt Gutman, reporteren som kom med feilrapporten for ABC.

Publisert: