Rød slapp med skrekken – klar for mer EM-spill

Magnus Abelvik Rød har ikke pådratt seg noe fingerbrudd og er klar for videre spill i håndball-EM. Sander Sagosen kaller romkompisen en kriger.

Magnus Abelvik Rød med en halvfrisk hånd dagen før EM-kampen mot Sverige.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Rød fryktet en omfattende skade etter at han ble taklet i bakken mot Ungarn fredag. Han fikk høyrehånden i klem mellom kroppen og spilleflaten underveis i Norges 36-29-seier.

22-åringen deler rom med Norges megastjerne Sander Sagosen.

– Han er en kriger og en topp-topp spiller, verdensklasse, sier Sagosen.

– Han fikk en smell fredag, men også litt sympati. Jeg lå og strøk den fingeren i hele går etter kampen. Så det skal nok gå bra. Vi regner med at han er klar til å spille mot Sverige.

Trodde det var over

Ultralyd-sjekken slo fast det landslagets fysioterapeut Harald Markussen trodde: Rød har fått en forstuing i en finger i høyrehånden.

– Det går veldig fint. Jeg er blå og forslått, men hånden er veldig fin, sier Rød til Adresseavisen.

– Trodde du mesterskapet røk?

– Akkurat der og da gjorde jeg det. Da jeg fikk satt meg på benken og sjekket at knoklene var på plass, gikk det greit, forteller han.

22-åringen har gått på smertestillende og brukt kompresjon rundt hånden for å få ned hevelsen. Når han trener må han nå tape fingeren.

Magnus Abelvik Rød hadde vondt under EM-kampen mot Ungarn.

Svake verter

Norge møter Sverige søndag. Svenskene må vinne for å opprettholde håpet om en semifinale. Tar Norge to nye poeng, er laget svært nær å gå videre selv med to kamper (Island og Slovenia) igjen å spille.

Sverige har prestert svakt i hjemme-EM og ble utklasset av Portugal fredag. Svenske håndballeksperter frykter at Norge kommer til å herje med hjemmelaget.

Rød har vært meget god i EM, og han har solid oppbakking i samme posisjon fra Harald Reinkind. Bak disse er også Eivind Tangen aktuell.

Ingen andre lag kan vise opp en slik rekke av høyrebacker. Og på toppen kommer Kent Robin Tønnesen som er skadd.

(©NTB)

Publisert: