Agenter har antydet millionbeløp for Gueye. Dette sier AaFK om interessen.

AaFK har fortsatt ikke fått konkrete bud på Pape Habib Gueye. En av grunnen kan være at «ingen» vet hvor han befinner seg og hvordan formen hans er.

Publisert: Publisert:

Pape Habib Gueye skulle vært tilbake på Color Line stadion for to uker siden, men han er fortsatt gjort seg utilgjengelig. Det er interesse rundt AaFK-spissen, men det har foreløpig ikke kommet noen bud. Foto: Marius Simensen

  • Kristian Stenerud

I dag er det to uker siden Pape Habib Gueye skulle vært tilbake på Color Line Stadion. Sportssjef Bjørn Erik Melland vil fortsatt ikke kommentere om klubben har en dialog med Gueye. Slik Sunnmørsposten forstår det, skal Gueye har oppholdt seg i både Senegal og Frankrike i perioden etter at AaFK tok ferie.

Det er liten tvil om at senegaleseren ønsker seg bort fra klubben, mens klubben kan være tjent med et salg på nåværende tidspunkt.

– Vi har ikke mottatt bud på Pape, men vi har dialog med agenter om interesse fra andre klubber. Men det er en dialog som har vært der over tid, og på et tidspunkt må det bli en dialog direkte fra klubb til klubb, sier Melland.

PODKASTEN SUNNMØRSBALL ER TILBAKE IGJEN: Frode Fagermo og Erling Ytterland diskuterer Lars Bohinen, Pape Habib Gueye, Brattvåg, Hødd og om det er greit å betale spillere i lokalfotballen.

Les også

Har sagt nei til midtstopper. Dette er AaFKs plan på overgangsmarkedet

Les også

Klinkenberg innrømmer at han har gamblet med karrieren

Agentdialog

Etter det Sunnmørsposten erfarer, skal det være agenter som på vegne av klubber har antydet hva det kan være aktuelt å betale for Gueye. Et av beløpene skal være i underkant av én million euro. Melland vil ikke kommentere om de har vært snakket om beløp med agenter.

Det som kan skape problemer for en overgang slik situasjonen er nå, er at klubber er blitt gjort oppmerksom på at Gueye har «forsvunnet» fra klubben. Det betyr at de heller ikke har kontroll på hvilken forfatning senegaleseren er i.

– Har dere bestemt dere for hvor mye som må legges på bordet for å kjøpe Gueye?

– Nei, vi har ikke satt en sum, men vi er åpne for å diskutere dette om klubber viser interesse. Det gjelder alle våre spillere.

Les også

Ble skadet etter tre måneder i AaFK, men fikk forlenget kontrakten: – Takknemlig

Les også

Hevder AaFK har bydd på keeper

Har ikke tilbydd ny kontrakt

Sunnmørsposten har spurt Melland om det beste for klubben hadde vært å selge nå, slik situasjonen har utviklet seg, men det svarer ikke sportssjefen konkret på.

– Alle spillere er tilgjengelige til den riktige prisen.

Gueye har fortsatt to år igjen av kontrakten med AaFK, men han sitter på ei dårlig kontrakt sett i lys av hans prestasjoner for klubben.

– Har dere forsøkt å tilby han ei ny og bedre kontrakt, Melland?

– Jeg kan naturligvis ikke kommentere innholdet i kontrakter, men vi har ikke hatt en dialog om å forlenge kontrakten, sier han.

Publisert:

Les også

  1. Spillerstreik, agentkamp og familiepress. Slik er spillet rundt Gueye.

  2. Ny podkast: – Han prøver å tvinge gjennom en overgang

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt55001961315
2Molde5410146813
3Brann531195410
4Kristiansund523013769
5Vålerenga6231910-19
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk
  1. Aalesund FK
  2. Eliteserien