Landslagsprofilens brutale møte med profflivet: – Mamma måtte mate meg

Fotballprofilen Ingrid Syrstad Engen fikk sjokk av det tøffe treningsregimet som møtte henne etter overgangen fra LSK til tyske Wolfsburg.

Ingrid Syrstad Engen fikk et tøft møte med tysk fotball.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Syrstad Engen forlot LSK Kvinner i fjor for å prøve lykken som proff i meritterte Wolfsburg. I et blogginnlegg på nettstedet toppserien.no kaller landslagsprofilen valget om å forlate norsk fotball «vanskelig, men også veldig lett».

Det som ventet henne i Tyskland var hun samtidig ikke forberedt på. De første ukene som Wolfsburg-spiller ble et fysisk råkjør for landslagsprofilen.

– Ryktene om at utholdenhet verdsettes HØYT i tysk fotball stemte, og jeg som er vant til å klare meg godt fysisk, slet nå med å komme meg gjennom to økter om dagen, skriver Engen i innlegget.

Videre forteller hun at det hele toppet da spillerne fikk beskjed om å møte i joggesko ute i skogen en svært varm ettermiddag, i etterkant av å ha vært gjennom en fotballøkt tidligere på dagen.

– For å gjøre en lang historie kort – treningen endte med at jeg nesten tisset meg ut, ikke klarte å kjøre bil tilbake, og da jeg omsider kom meg hjem, ble jeg liggende på stuegulvet i to timer mens mamma måtte mate meg, skriver Engen.

Les også

Blir gjenkjent som stjerne på gata i Tyskland. Nå håper hun RBK kan realisere andres drømmer.

Les også

Hegerberg ute i lang tid etter skade: – Utrolig kjipt

Lærer av de beste

Tyskland-proffen understreker at hun ikke er ute etter å skremme eventuelle framtidige Wolfsburg-proffer, og at belastningen spillerne ble utsatt for var nøye planlagt av klubbens kompetente trenerteam.

Samtidig legger ikke 21-åringen fra Melhus skjul på at hun fikk sjokk av intensiteten i det tyske treningsregimet.

Engen angrer samtidig ikke på noen måte valgte hun tok da Wolfsburg-kontrakten ble signert. De første seks månedene har vært lærerike, og den tidligere LSK-profilen sier hun ønsket å få utfordringer på et høyere nivå enn tidligere.

«Jeg vokser ekstremt mye av å lære av de beste hver eneste dag på trening», fastslår 21-åringen i blogginnlegget.

Hun har fått mye tillit i sin nye klubb og nyter stor sportslig suksess. Wolfsburg topper tabellen i Bundesliga, tre poeng foran Hoffenheim, etter 13 serieomganger.

Les også

Mjelde fortsetter storspillet for Chelsea - scoret to i storseier

I sitt livs form

14. februar sparkes andre halvdel av sesongen i gang. Da er nettopp Hoffenheim motstander på bortebane for Engen, Kristine Minde og resten av Wolfsburg-troppen.

Engen er klar på at treningsregimet hun nå er underlagt har løftet egen form til et nytt nivå.

– Jeg føler meg virkelig i mitt livs form, noe som gjør at jeg har overskudd til å gjøre bra valg i kamp i 90 minutter pluss, skriver hun.

Wolfsburg jakter for øvrig også suksess i mesterligaen denne sesongen. I slutten av mars venter skotske Glasgow i kvartfinalen.

Publisert: