Norges spisstjerne usikker til Færøyene-kampen

Joshua King og Sten Grytebust deltok ikke for fullt på fotballandslagets trening på Færøyene søndag. Om duoen spiller mandag, er helt i det blå.

Joshua King var ikke på trening på Færøyene søndag.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Grytebust og King trente ikke dagen før EM-kvalifiseringsmøtet i Torshavn. Da han møtte pressen i etterkant, røpet landslagssjef Lars Lagerbäck at han ikke vet om duoen kan spille mandagens kamp.

– Sten har litt kjenning i et kne. Han har rehabilitert i dag. Josh er generelt sliten. Vi var valgt at også han restituerer i dag, så får vi se hvordan det går med dem. De er begge spørsmålstegn, sa Lagerbäck.

Han er åpenbart usikker på om duoen spiller mandag.

– Er det en klar skade, er det veldig uvanlig at jeg gambler og tar med en spiller. Hadde dette vært en skade, hadde vi bestemt allerede nå at de ikke skulle være med. Nå vil vi vente og se, sa landslagssjefen.

Les også

Norsk radiovert vil gjøre livet surt for Lagerbäcks menn: – En drøm som går i oppfyllelse

Hansen inn?

Dersom keeper Grytebust ikke er klar for spill, kan det åpne for at André Hansen vokter det norske målet i Torshavn. RBK-målvakten har hatt pause fra landslaget en lang periode, men takket ja til å vikariere i troppen til EM-kvalifiseringskampene mot Romania og Færøyene.

Årsaken til Hansens comeback var skadeproblemene til Rune Almenning Jarstein og Ørjan Håskjold Nyland.

Sten Grytebust fikk en sjelden landslagssjanse mot Romania fredag. Danmark-proffen, som nylig ble klar for Ståle Solbakkens FC København, måtte tåle to baklengs.

Sondre Rossbach er den tredje keeperen i den norske troppen på Færøyene.

Les også

«Alt var som det skulle. Så skortet det på det mest grunnleggende av alt.»

King sliten

Joshua King sto også over treninger i forkant av Romania-kampen. Årsaken var problemer med en muskel i låret. Nå er altså Bournemouth-spissens muskulatur igjen sliten.

– Det er sånn hans muskulatur er, sa Lagerbäck.

Norge måtte nøye seg med 2–2 mot Romania på Ullevaal. Utfallet ble en skuffelse etter at Norge ledet 2–0 underveis.

Kun seier er godt nok mot Færøyene.

(©NTB)

Publisert: