Fifa med koronakrisepakke på 14,5 milliarder kroner

Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) vedtok torsdag å bevilge 1,5 milliarder dollar (14,5 milliarder kroner) for å hjelpe fotballen gjennom viruskrisen.

Fifa-president Gianni Infantino og hans styre bevilget 14,5 milliarder kroner i krisehjelp til fotballen som følge av viruspandemien. Foto: Peter Dejong, AP / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:

Fifa-rådet vedtok enstemmig å godkjenne forbundets Covid-19-hjelpeplan, som er utarbeidet av administrasjonen i nært samarbeid med representanter fra de regionale forbundene. Målet er å bidra med økonomisk støtte til medlemsforbundene dels gjennom bevilgninger og dels gjennom rentefrie lån.

Pengene skal brukes til å motvirke de økonomiske skadevirkningene av viruspandemien, og i retningslinjene er det lagt inn pålegg om at en betydelig del av pengene skal brukes på fotball for kvinner.

Skjøv på VM-trekning

Under rådsmøtet, som ble gjennomført som videomøte, ble det også gjort flere endringer i terminlisten for landskamper. Blant annet ble det interkontinentale omspillet i VM-kvalifiseringen utsatt fra mars til juni 2022, noe som fører til at trekningen for sluttspillet i Qatar må utsettes fra april til juni samme år.

Bakgrunnen er at VM-kvalifiseringen for Sør-Amerika og Asia er forsinket av pandemien.

Fifa-rådet utsatte landskampperiodene i september i år for Asia, Afrika, Concacaf og Oseania, men ikke for Europa og Sør-Amerika.

Plass til omspill

Landskampperiodene i oktober og november ble for Europas del utvidet slik at det kan spilles tre kamper i stedet for to. Slik skal nasjonsligaomspillet om EM-plasser avvikles uten å gå ut over de planlagte nasjonsligakampene. Norge skal møte Serbia i semifinale i oktober og spille eventuell finale om EM-plass i november.

For Asia, Afrika, Concacaf og Oseania ble landslagsvinduet i juni 2021 utvidet med en hel uke slik at det kan spilles fire kamper i stedet for to.

Publisert:
  1. FIFA
  2. Internasjonal fotball

Mest lest akkurat nå

  1. Trafikkulykke ved Sola sjø - én person kjørt til legevakt

  2. Økning i innlagte koronapasienter. Flere under 60 år på respirator

  3. FULL OVERSIKT: Oppda­terte tall for smittede og døde – sjekk din kommune

  4. Med samme regler som Ikea kunne 700 vært på konsert her. Det gjør sjefen forbannet

  5. Koronababyer er ikke helt som andre babyer

  6. Derfor kan det ta flere dager å få svar på koronaprøven