Vålerenga gikk på smell i serieåpningen

Tidligere Lyn-spiller Vilde Hasund bidro sterkt da Sandviken slo Vålerenga 3–2 i Toppserien. Alle Oslo-lagene i aksjon lørdag tapte i serieåpningen.

Sandviken jubler etter at Vilde Hasund ga dem ledelsen mot Vålerenga. Laget vant til slutt 3–2.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Røa – Arna-Bjørnar 0–1, Avaldsnes – Lyn 5–2, Sandviken – Vålerenga 3–2

To lag med ambisjoner om medalje møttes nord i Bergen i kampen mellom Sandviken og Vålerenga, men det var bergenslaget med Kennya Cordner og Vilde Hasund i hovedrollene som herjet fra start.

Lagvenninnene samarbeidet både på 1–0 og 2–0 i en 1. omgang der Sandviken var klart best. På pasning fra Cordner dro Hasund seg flott forbi Vålerengas stjernespiller Sherida Spitse med en lekker tunnel før hun satte inn 1–0 etter et drøyt kvarter.

Etter 42 minutter var rollene snudd da Hasund la et innlegg til Cordner som headet inn 2–0 like før pause.

Les også

Hasund-show da Sandviken slo Vålerenga

Vålerengas Sherida Spitse jubler for scoring.

Utnyttet ikke LSK-poengtap

Etter 60 minutter kom reduseringen for Vålerenga da Sherida Spitse satte inn et frispark. Oslo-laget hevet seg etter pause, men istedenfor å utligne kunne Sandviken legge på til 3–1 da Lisa Naalsund scoret på straffe etter 78 minutter.

Spitse var frempå igjen og reduserte igjen etter 86 minutter, men Sandviken klarte å holde unna mot slutten og vant 3–2.

Vålerenga, som vant sølv i 2019, klarte dermed ikke å dra nytte av at fjorårsvinneren Lillestrøm rotet vekk seieren da en keepertabbe sørget for 1–1 mot Rosenborg da Toppserien åpnet sesongen fredag.

Les også

RBKs nye stortalent roses av treneren etter det historiske målet

Røa og Lyn tapte

Før Vålerenga tapte for Sandviken hadde byrivalene Lyn og Røa tapt i sine åpningskamper.

På Røabanen trakk Arna-Bjørnar det lengste strået etter et flott mål av Rikke Nygård. Den 19 år gamle bergenseren smalt ballen i tverrligger og inn etter 42 minutter og scoret kampens eneste mål.

Tap ble det også for Lyn da de gjestet Avaldsnes. Emma Stølen Godø sendte Lyn i ledelsen etter 16 minutter, men derfra og ut handlet det meste om cupvinnerne fra 2017.

Med mål fra Elise Thorsnes, Rasheedat Ajibade og Ylinn Tennebø tok hjemmelaget ledelsen til pause på stillingen 3–1.

Lyns Trine Jensen reduserte tre minutter ut i 2. omgang, men mål fra Olaug Tvedten og nok en gang Elise Thorsnes sørget for 5-2-seier til slutt for Avaldsnes.

Klepp og Kolbotn avslutter åpningsrunden i Toppserien når lagene møtes på Jæren søndag.

Publisert: