Far og sønn Solberg kan møtes i VM - for første og siste gang

Mens Petter Solberg (44) avslutter rallykarrieren, starter sønnen Oliver (17) sin VM-karriere.

Både Oliver Solberg og pappa Petter skal kjøre Rally Wales i begynnelsen av oktober.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Begge skal kjøre Rally Wales i begynnelsen av oktober.

Petter Solberg takker av etter 21 år, mens sønnen VM-debuterer under Rally Wales fra 3. til 6. oktober.

Begge skal kjøre i R5-klassen -Solberg junior i en Polo GTI R5, som han allerede har rattet til gull i det latviske rallymesterskapet før siste runde gjenstår.

Solberg senior kjører også en Polo og vil få et gjensyn med sin mangeårige kartleser Phil Mills. Duoen vant den britiske VM-runden fire år på rad i rally-VM mellom 2002 og 2005. Det var også i Wales at Solberg kunne juble for sin eneste VM-tittel i rally i 2003.

– Det kommer til å bli emosjonelt å konkurrere mot min sønn for første gang i en VM-runde. Uken i Wales blir spesiell for Solberg-familien der et kapittel lukkes samtidig som et annet påbegynnes, sier Petter Solberg.

– Pappa er mitt store forbilde, og jeg har så mange minner fra seirene hans i Wales. Tidligere i år testet jeg veiene (Sweet Lamb-prøven) i Wales, og jeg fikk gåsehud på armen første gang, sier Oliver Solberg.

– Mitt mål er å gjennomføre rallyet, skaffe erfaring og ha det gøy i bilen. Det er en av rally-VMs mest tekniske runder, og man må ha respekt for terrenget og konkurransen, sier Solberg junior som er litt usikker på om han kan slå opphavet.

Det er derimot en liten forutsetning for at Oliver kan starte løpet. Han må nemlig klare førerprøven i Sverige uken før løpet for å få gyldig førerkort.

Hittil har 17-åringen kjørt på dispensasjon og midlertidig førerkort i Latvia.

Publisert: