NRK mister enda en rettighet. Nå forsvinner skøyter.

Fra høsten av vil Håvard Lorentzen, Sverre Lunde Pedersen og de andre skøyteessene bli å se på NENTs flater, som blant annet TV3 og Viaplay.

Håvard Lorentzens løp vil bli sendt på NENTs flater, som blant annet TV3 og Viaplay fra høsten av.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Det kunngjorde NENT (Nordic Entertainment Group) i en pressemelding torsdag.

De har sikret seg rettighetene til å sende hurtigløp og kunstløp i regi av Det internasjonale skøyteforbundet (ISU) fra høsten 2019 og frem til 2022/23-sesongen.

Rettighetene innebærer at de får sende verdenscup, EM og VM i hurtigløp og kortbaneløp.

I kunstløp sendes EM, VM og ISU Grand Prix.

NRK: – Må vi leve med

Det betyr at NRK mister nok en rettighet til å sende vintersport de kommende årene.

I april ble det klart at NENT hadde skaffet seg FIS-rettighetene til alpint og nordiske grener fra 2021. Det innebærer langrenn, hopp og kombinert. I tillegg sikret de seg rettighetene til snowboard, freestyle og freeski.

Egil Sundvor, sportsredaktør i NRK, mener de la inn et fornuftig bud på skøyterettighetene for de kommende sesongene.

– Vi registrer at NENT har kjøpt rettighetene for de neste fire årene. Vi har lagt inn det vi mener er et godt bud. Vi har ønsket å ta produksjonen rundt VM neste år og løfte skøyter journalistisk og bruke kreftene der. ISU og Infront valgt NENT som samarbeidspartner. Det må vi bare leve med.

Sundvor ønsker ikke å gå inn på hvordan budprosessen foregikk eller hvor langt de strakk seg.

– Vi har lagt inn det vi mener er et riktig bud for skøyter. NENT la inn et annet bud. Sånn er det.

Les også

NRK mister vintersport-rettigheter: – Jeg er bekymret

Bekymrer seg ikke

NENT har sikret seg de samme skøyterettighetene i Sverige, Finland og Danmark.

For NRK betyr det siste rettighetstapet at de kun vil ha alle rettigheter til skiskyting blant vintersportene når de mister alpint og nordiske grener i 2021.

– De neste årene har NRK et svært sterk og bredt vintertilbud. Det er ingen grunn til bekymring de nærmeste årene. Det blir en endring i 2021, men de bekymringene får vi ta når vi kommer dit. Mye endrer seg i TV-rettighetene i løpet av tre, fire år. Vi skal jobbe for å styrke vintertilbudet i årene som kommer.

Les også

Arne Scheie: – En trist dag for NRK og idretten

– Har utviklet skøytesporten

Presidenten i Norges skøyteforbund, Mona Adolfsen, er svært fornøyd med jobben NRK har gjort med sine skøytesendinger.

– Vi må ta dette til orientering, og utnytte de mulighetene som kommer. Medieverden er i stadig utvikling. For oss er det viktig å understreke at vi er veldig fornøyde med NRK. Utviklingen de har bidratt med i produksjon av skøytesendinger de siste årene har vært veldig bra. De har vært med på å utvikle skøytesporten, sier hun, og legger til:

– Vi ønsker et godt samarbeid også med den nye produsenten. Vi ser frem til å se på hvilke muligheter dette gir oss.

– En milepæl

Administrerende direktør i NENT group, Anders Jensen, har følgende kommentar i pressemeldingen:

– Denne avtalen er nok en milepæl for NENT group, når vi fortsetter å redefinere strømme- og TV-opplevelsen for sportstilhengere på tvers av Norden. Skøytesporten tiltrekker seg mange seere, og vil komplettere resten av vintersportsrettighetene vi nylig har sikret oss. Verdens raskeste skøyteløpere, tre ISU-konkurranser her i Norden, samt NENT group sine produksjoner og kommentatorer i verdensklasse, betyr at våre seere har enda mer å se frem til i de neste fire sesongene.

Hurtigløps-VM i allround og sprint skal arrangeres i Hamar i februar 2020. Vikingskipet blir også arenaen for allround-VM i 2022.

NENT har allerede NHL og KHL ishockey, UEFA Champions League, Bundesliga og Ligue 1-fotball, IndyCar, NFL Amerikansk fotball, boksing, tennis, basketball, håndball og golf i sin portefølje.

Publisert: