Camilla Herrem og Norge tapte for Danmark: - Vi sviktet

Mange nye spillere, nye formasjoner og mye å ta tak i for landslagstrener Thorir Hergeirsson. Det endte også med tap for sterkt dansk lag.

Publisert: Publisert:

Camilla Herrem var strålende fornøyd med stemningen i en fullsatt hall på Nærbø. Men likte mindre det som ble prestert av de norske spillerne ute på banen. Her takker hun for kampen med Trine Østgaard Jensen. Foto: SVEIN HAGEN

  • Svein Hagen

Norge - Danmark 24–28:

NYE LOEN NÆRBØ: De norske spillerne fikk på ingen måte spillet til å sitte innledningsvis i en fullsatt Nye Loen.

Allerede etter ti minutter ledet nemlig gjestene 4–1.

– Vi gjorde mye rart i angrep gjennom hele den første omgangen. Dette var en typisk julikampe med mye rot fra vår side. Vi merker også at det har vært en uke med veldig mye fysisk trening for oss på denne flotte samlingen her på Jæren, forklarer Camilla Herrem.

Les også

Landslagsstjernene spiller «viktige» kamper på Jæren: – En sjelden mulighet

Les også

Ett år til Tokyo-OL. Dette er de største norske medaljehåpene.

Det jevnet seg litt etter den svake starten for de norske spillerne. Slurvefeilene florerte i angrep i store deler av kampen, men det gjorde også de danske spillerne i perioder.

Etter at Danmark stort sett førte hele omgangen, endte de første 30 minuttene med 10–11.

– Forsvarsmessig var det ikke så mye å klage på, men vi rotet vekk ballen mye i etablert angrep gjennom den første omgangen, innrømmer Thorir Hergeirsson.

Vilde Mortensen Ingstad krangler seg forbi den danske forsvarsmuren og setter inn en av sine tre scoringer i kampen. Foto: SVEIN HAGEN

Klarte aldri å komme i balanse

Den andre omgangen ble om enda mer rotete fra de norske spillerne ute på banen. Et sterkt dansk lag fikk stort sett gjøre som de ville i perioder, og på det meste ledet de med seks mål.

– Vi klarte aldri å komme i balanse resultatmessig. Det rant inn litt vel mye bakover i perioder. Verken keeperspillet eller forsvarsarbeidet var slik vi ønsker å framstå. Litt typisk også, etter en fantastisk uke med masse med trening for oss, understreker Thorir Hergeirsson.

Les også

Møtte håndballstjernene på Jæren: – Flere av oss har ikke sovet de siste nettene

Les også

Nora Mørk måtte si nei til landslaget etter klubbskiftet

– Vi prøvde også ut flere formasjoner framover på banen, og det var veldig tyelig at vi manglet venstre bakspillere i denne jubileumslandkampen, sier han.

Emilie Hegh Arntzen ble norsk toppscorer med sine sju mål i kampen mot Danmark. Foto: SVEIN HAGEN

– Stemingen var topp, men vi sviktet

Camilla Herrem drømte å oppleve å spille en landskamp i Nye Loen Nærbø med den stemingen det kan være i hallen. Det fikk hun og det norske landslaget virkelig oppleve.

Elektrisk steming, det er bare et eventyr å være på banen med et slikt publikum. Bare så synd at vi sviktet ute på banen, men det så ikke ut til å dempe stemingen på noe vis. Trykket fra tribunen holdt seg gjennom hele kampen, sier hun.

– Og jeg skal villig innrømme at jeg er en spiller som virkelig hater å tape, enten vi snakker om en treningskamp i juli eller en viktig VM-kamp. Men vi spillere lover å komme sterkt tilbake. Og vi kommer mer enn gjerne tilbake hit til tilsvarende uke på Jæren en gang til, forklarer Camilla Herrem.

Får mange flere spillere tilgjengelige

Thorir Hergeirsson og de andre norske trenerne sendte mange ukjent spillere ut på banen i løpet av kampen. Samtidig som det var flere som satt på tribunen, eller rett og slett ikke var med på samlingen.

– Veldig greit å få prøvd en del andre og nye spillere i kamp. Vi har fått øvd på nye formasjoner og en del annet nytt i løpet av samlingen og i denne kampen. Mye fungerte veldig bra, en del må tydeligvis jobbes en god del ekstra med utover høsten. Da vil vi også få en del andre spillere tilgjengelige, sier Hergeirsson.

Han lovpriser opplegget de har hatt i løpet av uken på Jæren. Både treninger, opphold på hotell og kamp i Nye Loen har vært perfekt.

– Jeg skal villig innrømme at opplegget som vi er blitt presentert her denne uken er helt klart på et nivå som gjør at det frister å legge tilsvarende samlinger tilbake hit, sier han.

– Det har vært massevis av tilskuere på treningene, stappfull hall i selve kampen, perfekte værforhold, i det hele tatt har det ikke vært noe å sette fingeren på. Bortsett fra selve resultatet i kampen, understreker han.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. 18-åring mistet lappen etter å ha kjørt i 131 km/t på Motorveien

  2. Vil kaste Bandidos ut fra hus i Hillevåg

  3. Kjørelærer: – Mange må vente for lenge på å få kjørt opp. Nye bestillingsregler bidrar til kaos

  4. De lo av den trange T-skjorten og den enorme pyjamasbuksen

  5. Mangemillionær fra Stavanger impulskjøpte sørlandshytte til 19 millioner: - Jeg likte det jeg så

  6. Med to ord fikk han en samlet norsk samfunns­elite til å innse korona-alvoret

  1. Kvinnelandslaget håndball
  2. Thorir Hergeirsson
  3. Camilla Herrem