Carlsen-rival med seier. Nå møtes de til prestisjeduell.

Magnus Carlsen hadde spillefri, men verdensmesteren er fortsatt i teten i sin egen turnering i hurtigsjakk etter tirsdagens dueller.

Publisert: Publisert:

Magnus Carlsen hadde spillefri i sin egen onlineturnering tirsdag, men leder turneringen sammen med onsdagens motstander Fabiano Caruana. Foto: Ali Lorestani/TT / NTB scanpix

  • NTB

Han deler ledelsen med Fabiano Caruana. Begge står med fem poeng etter at to runder er unnagjort. Franske Maxime Vachier-Lagrave kunne tatt ledelsen alene, men tapte etter armageddon mot Jan Nepomnjasjtsjij.

Caruana sto for et solid comeback i duellen mot kinesiske Ding Liren og vant etter armageddon. I likhet med Carlsen har han vunnet sine to første dueller, hvorav en etter armageddon.

Vachier-Lagrave, Hikaru Nakamura og Ding står alle med fire poeng.

Vachier-Lagrave vant det første partiet mot Nepomnjasjtsjij med svarte brikker og fikk et tidlig overtak. Han klarte derimot ikke å utnytte fordelen med hvitt i det andre partiet. Det endte med remis.

Les også

Carlsen tok revansj mot supertalentet. Likevel var han frustrert.

Les også

Full forvirring etter Carlsen-seier: – En trist slutt

Etter at franskmannen hadde et visst press mot russeren hadde plutselig Nepo en vinnende stilling etter en tabbe av Vachier-Lagrave. Hvitt var derimot ikke klar over sitt overtak, og etter et ufordelaktig trekk ble det remis.

Nepomnjasjtsjij viste derimot styrke da han klarte å vinne det fjerde partiet med svarte brikker. Dermed måtte duellen avgjøres i armageddon. Spilleren med hvite brikker har fem minutter på klokka, mens svart får fire. Svart blir til gjengjeld vinner ved remis. Det gir 2 og 1 poeng i duellen.

Det ble remis mellom Ding og Caruana i de to første partiene. Ding utnyttet sine hvite brikker til å ta ledelsen 2-1 foran det siste partiet. Caruana klarte derimot å tvinge fram avgjørelse i armageddon med seier i det fjerde partiet.

Magnus Carlsen hadde spillefri tirsdag, men skal ut mot sin gamle VM-rival Caruana onsdag.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Nå øker smitten i Italias suksessregion. En superspreder får skylden.

  2. I fem-seks meter høye bølger hoppet Kim (44) fra redningsskøyta til seilbåten for å redde Thore (74)

  3. Så mye større er risikoen for å bli korona-smittet dersom du reiser utenlands i sommer

  4. – Vi påførte gutten traumatiske opplevelser. Så ser vi at hendelsesforløpet ikke blir bedre, men verre.

  5. Dette er Norges mest populære hundenavn

  6. Stavanger-ekteparet opplever nå sitt livs verste mareritt. Verdier for 60 millioner forsvant

  1. Sjakk
  2. Magnus Carlsen
  3. Fabiano Caruana