TV 2-Wikestad: - Ser tøft ut for Liverpool

Terminlisten for Premier League-sesongen ble klar onsdag. Sjekk hvem ditt lag møter.

NYE LODD: Chelsea kunne feire seriegull på Stamford Bridge tidligere i vår. Nå starter snart sesongoppkjøringen foran den nye Premier League-sesongen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

52 dager til det braker løs ble listen med de 380 Premier League-kampene for kommende sesong offentliggjort. Med sesongstart 8. august og siste serierunde 15. mai.

Sjekk hele oppsettet her.

Regjerende Premier League-mester Chelsea åpner hjemme mot Swansea, før de i 2. runde tar turen til Etihad for å møte Manchester City.

City på sin side åpner borte mot West Bromwich.

Helnorsk duell i serieåpningen

Den første skikkelige godbiten av et oppgjør kommer allerede i serieåpningen. Da tar Manchester United i mot Tottenham på Old Trafford. United avsluttet sist sesong på 4. plass på tabellen, mens Spurs endte på plassen bak.

Alexander Tettey og Norwich jublet for opprykk til Premier League tidligere i vår.

Brede Hangelands Crystal Palace serieåpner borte mot Alexander Tetteys Norwich. Dermed møtes to av de tre norske Premier League-proffene i 1. runde.Hangeland ble nylig enig med London-klubben om en ny ettårskontrakt. Mens Alexander Tetteys klubb rykket opp etter å ha slått Middlesbrough i opprykksfinale på Wembley.

London-derby

Liverpool, som avsluttet sist sesong med å tape 6-1 borte mot Stoke, får sjansen til å revansjere seg når samme lag møtes samme sted i serieåpningen i kommende sesong.

Brede Hangeland, her i duell med Tottenhams Harry Kane, skrev nylig ny kontrakt med Crystal Palace, og blir å finne i Premier League også kommende sesong.

I London er det duket for et derbyoppgjør allerede i 1. runde når Arsenal tar i mot West Ham på Emirates. I runden etter venter et nytt London-oppgjør for Arsene Wenger & co. Da venter Hangelands Palace på Selhurst Park.Joshua Kings nyopprykkede Bournemouth åpner hjemme mot Aston Villa.

Det siste av de tre nyopprykkede lagene, Watford, sparker i gang sin sesong borte mot Everton.

Hatoppgjørene

Allerede i 5. serierunde kommer ett av sesongens mange hatoppgjør. Da møtes Manchester United og Liverpool på Old Trafford.

I runden etter barker Chelsea og Arsenal sammen på Stamford Bridge. Foreløpig dato på oppgjøret er 19. september.

Steven Gerrard i aksjon for Liverpool mot Everton i et av de to Merseyside-derbyene sist sesong. I år blir det uten Gerrard, som er ferdig i Liverpool.

Sesongens første Manchester-derby spilles på Old Trafford 24. oktober. Samme runde møtes også Sunderland og Newcastle.3. oktober smeller det på Goodison Park når sesongens første Merseyside-derby spilles: Everton mot Liverpool.

Liverpool får ingen enkel start på sesongen Lagets syv første bortekamper er mot Stoke, Arsenal, Manchester United, Everton, Tottenham, Chelsea og Manchester City.

Presset Liverpool-manager

TV 2s Premier League-kommentator, Kasper Wikestad, teller, i likhet med mange andre fotballglade nordmenn, ned til sesongstarten i England. Om terminlisten er hans umiddlebare reaksjon:

TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

— Det ser tøft ut for Liverpool. De har syv veldig tøffe bortekamper som manager Brendan Rodgers må komme seg helskinnet gjennom. De har noen overkommelige hjemmekamper i mellom der, men det kan også være noen potensielle feller, sier Wikestad til Aftenposten.Og oppgjøret som fikk det til å ulme rundt Liverpools manager, nemlig sesongavslutningen borte mot Stoke, blir et interessant gjensyn.

— Det blir en veldig interessant kamp. Det var den kampen som sørget for glør under beina til Rodgers, så at den kampen er den første for Liverpool er veldig morsomt. Etter den kampen gikk det fra å være en løs diskusjon om hans fremtid som Liverpool-manager tilå bli en diskusjon, så det var en skrue som ble strammet til på Britannia Stadium, sier Wikestad.

Supersøndag i oktober

Og for kanalen som har rettighetene til Premier League i Norge, ser man allerede frem til 24. oktober.

Liverpool ble ydmyket i siste serierunde sist sesong. Stoke vant 6-1 på eget gress, og Jordan Henderson (t.v.), Steven Gerrard og Philippe Coutinho depper forståelig nok.

— Det ligger vel an til en liten supersøndag der med oppgjørene West Ham-Chelsea, Manchester-derby og Sunderland-Newcastle, sier TV 2-kommentatoren.Som ellers peker på sesongavslutningen til både Tetteys Norwich og Kings Bournemouth.

— Norwich møter Arsenal borte, Manchester United hjemme og Everton borte i de tre siste. Så de bør ha 38 poeng før 30. april. Mens Bournemouth møter Liverpool, Chelsea og Manchester United i løpet av de fem siste kampene. Også de bør ha en del poeng når vi kommer til mai, sier Wikestad.

Slik spilles åpningsrunden:

AFC Bournemouth v Aston Villa

Arsenal v West Ham United

Chelsea v Swansea City

Everton v Watford

Leicester City v Sunderland

Manchester United v Tottenham Hotspur

Newcastle United v Southampton

Norwich City v Crystal Palace

Stoke City v Liverpool

West Bromwich Albion v Manchester City

Slik spilles serierunden 2. juledag:

AFC Bournemouth v Crystal Palace

Aston Villa v West Ham United

Chelsea v Watford

Liverpool v Leicester City

Manchester City v Sunderland

Newcastle United v Everton

Southampton v Arsenal

Stoke City v Manchester United

Swansea City v West Bromwich Albion

Tottenham Hotspur v Norwich City

Slik spilles siste serierunde:

Arsenal v Aston Villa

Chelsea v Leicester City

Everton v Norwich City

Manchester United v AFC Bournemouth

Newcastle United v Tottenham Hotspur

Southampton v Crystal Palace

Stoke City v West Ham United

Swansea City v Manchester City

Watford v Sunderland

West Bromwich Albion v Liverpool

Datoer vil etter hvert bli justert når TV-kampene i de ulike rundene bestemmes.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal87012081221
2Manchester City86202992020
3Tottenham Hotspur85211910917
4Brighton & Hove Albion7421148614
5Chelsea74121010013
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk