Norges beste tror hun kan bli satt ut av laget

Solveig Gulbrandsen strålte mot Thailand. Even Pellerud er usikker på om hun løper nok til å møte Tyskland.

Solveig Gulbrandsen under treningen på Richcraft Recreation Complex, mandag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

OTTAWA (aftenpotsen.no): I en stor hage i et fornemt nabolag leker de norske landslagsjentene med ambassadørens hund.

Kanskje var det det grønne, friske, regnvåte gresset som lokket frem smil og latter hos spillerne som tydelig ga uttrykk for misnøye med det tørre kunstgresset på VM-arenaen et lite døgn tidligere.

Norge slo VM-debutanten greit 4-0, men følelsen i laget var at kampen burde vært vunnet mer. Hos kongens representant i Canada var det uansett både skryt, pølser og is å få dagen derpå.

Solveig Gulbrandsen ble av Aftenposten, VG og Dagbladet kåret til Norges beste spiller, men veteranen som har kjempet seg tilbake etter sin kneskade er usikker på om hun i det hele tatt er i startoppstillingen torsdag kveld.

Hun er fortsatt usikker på hvordan det norske laget står seg mot de virkelige kanonene i mesterskapet.

God nok defensivt?

To målgivende og flere gode involveringer gjorde henne heller ikke overbevist på at hun har nivået som kreves i et VM, inne.

— Jeg har sammenlignet kampen i går med en toppseriekamp, og der holder jeg nivået. Testen blir mot Tyskland, og Even er litt usikker på om jeg holder defensivt, sier Kolbotn-spilleren.

- Du er ikke sikker på om du får starte?

— Nei, det er jeg ikke. Vi får se hva han tenker inn mot den kampen, sier hun.

Mot Thailand hadde Norge ballen i nesten to tredjedeler av tiden. Det er et helt usannsynlig scenario mot tyskerne.

— Det blir vel heller motsatt, sier Gulbrandsen, som tror hun og lagvenninnene kommer til å jage ballen mye mot den regjerende europamesteren.

En strategisk avgjørelse

— Hehe, da har hun kanskje overtolket noen signaler, småler Even Pellerud da vi spør om han har tenkt å sette ut Gulbrandsen mot tyskerne.

Han skryter av fremgangen og disiplinen spilleren har hatt etter at meniskskaden satte VM i fare for henne i våres.

— Hun er i veldig god form, men vi må helt klart være opptatt av at det er nok forflytning i midtbaneleddet, både sideveis og i lengderetningen.

- Så du vurderer å sette henne ut?

— Å sette henne ut blir i så fall ikke riktig betegnelse, for hun var veldig god. Det blir i tilfelle en strategisk avgjørelse med tanke på hva som er lurt for oss den dagen og dagene som kommer, sier Pellerud.

Han mener Gulbrandsen var veldig god i den første omgangen mot Thailand, og trekker frem roen, teknikken og oversikten som bakgrunnen for hennes bidrag til de avgjørende situasjonene i kampen.

Så gjenstår det å se om han har bruk for dem mot Tyskland.

PS! Norge møter Tyskland torsdag 11. juni kl. 22.00.

Publisert: