Deila og Celtic reddet viktig seier på overtid

Fikk rødt kort, men sikret likevel tre poeng mot bunnlag.

Ronny Deila prøver å nå inn til spillerne under tapet for Ajax torsdag kveld.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Leigh Griffiths ble overtidshelt for Celtic i 1-0-seieren mot Partick Thistle lørdag. Dermed holder Ronny Deilas mannskap stand i toppstriden.

Celtic måtte spille de siste 22 minuttene av oppgjøret med ti mann. Nir Bitton fikk nemlig marsjordre etter 68 minutter. Angrepsspiller Griffiths sikret likevel tre viktige poeng og Celtic-jubel like før sluttsignalet.

– Jeg er veldig glad for at vi scoret og fikk tre poeng. Vi jobbet hardt som lag, skapte sjanser med ti mann og greide å vinne. Det hjelper på selvtilliten. Det var tydelig at det var en del nerver utpå der, sa Deila på pressekonferansen etter kampen.

Celtic var uten seier i sine fire siste hjemmekamper, og publikum uttrykte sin misnøye og frustrasjon.

– Selvsagt forstår jeg det. Jeg var frustrert selv, sa manageren.

– Spillerne ble også frustrerte da vi ikke fikk det til tidligere i kampen. Små ting kan være nok til å snu dette, og dette var en veldig viktig seier.

Les også

Nå troner Arsenal alene på tabelltoppen i Premier League

Les også

Rooney avgjorde for Manchester United

Lettelse

Griffiths, som kom inn ved pause for Nadir Ciftci, er enig i at det var en viktig seier han sikret.

– Tre poeng var det viktigste i dag. Jeg fikk en følelse av lettelse da ballen gikk i mål, sa matchvinneren etter kampen, ifølge Celtics egen Twitter-konto.

1-0-seieren gjør at Celtic har tre poeng ned til tabelltoer Aberdeen. Sistnevnte spiller borte mot St. Johnstone søndag.

– Vi kan takle presset (fra Aberdeen). Hvis man ikke er i stand til å håndtere press, burde man heller ikke spille for en klubb som Celtic, poengterer Griffiths, som fikk skryt fra Deila etter å ha satt fart i laget.

Stefan Johansen spilte hele kampen for Celtic.

McGeady-interesse

Overfor skotske medier har Deila bebudet at han skal på spillerjakt i januar. Nordmannen vil styrke laget i jakten på seriegull.

En potensiell nyervervelse er kantspiller Aiden McGeady (29). Iren, som for tiden er ute i kulden i Everton, har gode minner fra sin tid i Celtic-drakten (2004-2010). 29-åringens høye lønn kan imidlertid by på problemer. Ifølge irske Independent skal gasjen hans ligge på 60.000 pund i uken.

– McGeadys lønn er altfor høy for oss, sier Ronny Deila til avisen.

Nordmannen holder likevel døren på gløtt for driblefanten.

– Han har jo vært i Celtic tidligere i karrieren. Kanskje vil han en dag komme tilbake. Det er en mulighet, men jeg har ikke snakket med ham om det, fastslår Deila.

(©NTB)

Publisert: