Higuain med dempet feiring da han senket gamleklubben

Gonzalo Higuaín scoret det matchvinnende 2-1-målet mot gamle venner i Napoli og sikret tre poeng for Juventus i storkampen i italiensk Serie A lørdag.

DEMPET FEIRING: Gonzalo Higuain scoret for Juventus mot gamleklubben Napoli.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

JUVENTUS-NAPOLI 2-1

Serieleder Juventus og Napoli hadde kun Roma mellom seg på tabellen foran lørdagens kamp i Torino, hvilket gjorde at mye sto på spill.

Gonzalo Higuaín ble i sommer hentet til Juventus for mer enn 800 millioner norske kroner etter suksessrike år i Napoli, og argentineren fikk ikke uventet en hovedrolle mot sin gamle klubb.

Les også

Avgjorde kampen for Liverpool, men så ble han straffet for denne feiringen

Les også

De norske hopperne gjorde endringer i oppladningen: - Dette er litt gambling

Les også

Ronaldo stilnet kritikerne med hat-trick

Forsvarsmål

Førstemann i målprotokollen var imidlertid Juventus-stopper Leonardo Bonucci. Fem minutter av annen omgang var spilt da han på heldig vis fikk ballen i feltet etter at en Napoli-klarering endte i ryggen på egen spiller. Avslutningen som fulgte var det til gjengjeld klasse over.

Bonucci hamret ballen opp i målet bak Napoli-keeper Pepe Reina, som knapt rakk å løfte armene.

Gjestene brukte samtidig ikke lang tid på å reise seg. Fire minutter etter ledermålet ble Jose Maria Callejon vakkert frispilt av unggutten Lorenzo Insigne, og alene med veterankeeper Gianluigi Buffon var Callejon iskald. Plutselig sto det 1-1.Tidligere Napoli-spiss Higuain hadde imidlertid ikke gitt sitt bidrag til kampen ennå. Det gjorde han etter 71 minutter. En retur havnet hos argentineren, som fra 14 meter banket ballen hardt ned i neste hjørne.

Avdempet feiring

Feiring ble det ingenting av. Higuain gjorde det klinkende klart at han fortsatt har følelser for klubben han scoret 36 mål for så sent som forrige sesong.

Målet var for øvrig Juventus-spissens sjuende i Serie A denne sesongen. Romas Edin Dzeko topper toppscorerlista med ti.

Lørdagens seier betyr at regjerende ligamester Juventus har fem poengs luke til Roma på tabelltoppen. Sistnevnte møter Empoli på bortebane søndag.

Tredjeplasserte Napoli er nå sju poeng bak teten. (©NTB)

Publisert: