Hazard sikret Premier League-tittelen for Chelsea: - Vi fortjener dette

Chelsea er seriemestere etter å ha slått Crystal Palace.

Chelsea-spillerne feirer klubbens femte ligatittel etter kampslutt mot Crystal Palace.
 • Sjur Magnus Bergstrøm
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Chelsea 1-0 Crystal Palace

Med 83 poeng og en luke på 16 poeng ned til Manchester City og Arsenal, er det ingenting konkurrentene kan gjøre — Chelsea er denne sesongens ligamestere.

Det er klart etter at Chelsea slo Crystal Palace. I en kamp preget av lite fiinspill og mange frispark, ble Eden Hazard den store helten da han scoret kampens eneste mål like før pause. Belgieren bommet på straffe, men gjorde det godt igjen da han headet inn returen.

— Det kan ikke beskrives. Vi har kjempet hardt for fansen og jeg er veldig stolt. Jeg har ventet lenge på dette, sier Cesc Fabregas til Sky Sports, før han roper i mikrofonen:

— Champions!

Chelsea-kaptein John Terry var også i ekstase etter at pokalen var sikret.

— Jeg lever for dette. Jeg var maskot her, jeg har malt stadionet, jeg har gjort alt. Dette skal vi nyte, sier han.

Bommet på straffe - rettet det opp

Et Stamford Bridge klar for fest fikk se en forsiktig åpning på kampen Et Juan Cuadrado-skudd fra 30 meter som keeper Julian Speroni hadde full kontroll på var det eneste beholdningen det første kvarteret.

Speroni holdt på å tabbe seg loddrett ut etter halvspilt omgang da han bommet på en boksing. Ballen endte opp hos Nemanja Matic ved femmeteren, men en Crystal Palace-forsvarer fikk kastet seg inn og blokkert skuddet fra spiss vinkel.

En god blokkering av John Terry hindret også en mulig Crystal Palace-scoring noen minutter senere, men ellers var det langt mellom høydepunktene i første omgang, før Chelsea fikk straffespark to minutter før pause.

Eden Hazard var på vei gjennom på venstrekanten og ble felt av to Palace-forsvarere. Mannen som ble kåret til Årets Spiller i Premier League skjøt en elendig straffe midt i mål, men på returen var han oppmerksom og headet inn 1-0. — Jeg vet ikke hva jeg tenkte på, men jeg prøvde å sette den lenger til siden. Jeg var heldig i dag, sier Hazard om straffen.

Les også

Derfor vinner Chelsea ligagull

Chelsea kontrollerte

Andre omgang startet ikke mer underholdene og klønete feil fra begge lag gjorde at ingen kom seg til sjanser, med unntak av et dårlig forsøk fra John Obi Mikel som trillet inn til keeper.

Crystal Palace prøvde å jage utvikling, men Chelsea viste stor disipling og defensiv trygghet, som så mange ganger tidligere denne sesongen. José Mourinhos mannskap lå tett i forsvar og nektet bortelaget frem, før de stormet i angrep på kontringer.

SUKSESSMANAGER: José Mourinho sikret seg sin 22. tittel i karrieren da Chelsea vant mot Crystal Palace.

Jason Puncheon kunne imidlertid helt kaldt vann i årene på gulljagende Chelsea-spillere etter 68 minutter, men skuddet hans fra 20 meter strøk utsiden av stolpen.

Flere sjanser mot slutten

Både Gary Cahill og Branislav Ivanovic hadde muligheten til å sette den siste spikeren i kista ti minutter før slutt. Først ble Cahills forsøk blokkert, før Ivanovic blåste ballen over mål på returen.

Så fulgte det plutselig flere store sjanser på rad. Først fikk Didier Drogba en god mulighet fra 12 meter, men traff ikke rent og skjøt utenfor. Så var Wilfried Zaha nære ved å ødelegge gullfesten da skuddforsøket hans ble stoppet av Chelseas keeper. På den påfølgende corneren klarerte Chelsea og gikk rett på en kontring, men Willians skudd gikk utenfor.

Store jubelscener

Men 1-0 holdt i massevis for Chelsea, og dermed kunne spillere og fans slippe jubelen løs, da det første ligagullet siden 2010 var sikret.

— Vi har jobbet for dette hver dag. Det er tidenes beste følelse, det er helt utrolig, sier Cahill og får støtte av Hazard:

— Vi fortjener å bli mestere, sier han.

Chelsea har dermed vunnet den engelske toppdivisjonen fem ganger, mens Mourinho sikret sin 22. tittel i sin managerkarriere.

Portugiseren har nå ledet et lag til ligagull åtte ganger, derav tre ganger med Chelsea.

— Dette betyr mye for meg, fordi jeg kom til en liga som er vanskelig å vinne. Til de som sier vi ikke fortjente det: I landet mitt sier vi at hundre bjeffer, mens bilene kjører forbi. Vi har ikke tapt siden januar, selv om vi har hatt Diego Costa og Matic ute med skader, sier Mourinho.

Les også

 1. Manchester United med tre strake tap

 2. Her blir Liverpool-manageren hånet med fly-banner

 3. Newcastle i fritt fall: Tapte for åttende gang på rad

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Crystal Palace FC
 3. Premier League

Premier League

SVUTMP
1Manchester City23183255144157
2Liverpool22146258193948
3Chelsea24138348183047
4Manchester United2211563630638
5West Ham United23114841311037
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. De har vært gift i 70 år: – Jeg tror vi holder oss godt for vi er så gode for hverandre

 2. Statistikken er klar: Disse navnene var mest populære i 2021

 3. Disse korona­reglene gjelder nå

 4. En krig i Ukraina vir­ker mer og mer uunn­gåelig. Og den vil også på­virke Norge

 5. Tananger snuser på Vin­mono­pol

 6. Politiet har en klar formening om hva som var årsaken til ulykken