Forbereder seg på livet uten stjernekeeperen: - Vi kommer til å merke det

Mens Svenn Erik Medhus finner ut av hvor hans håndballiv går videre, er suksessrike ØIF Arendal i gang med sesongoppkjøringen til det klubben håper blir en ny jubelsesong.

Svenn Erik Medhus kan ikke lenger være redningsmann for ØIF. Han sitter nå i tenkeboksen for hva han skal gjøre fremover.
 • Steffen Stenersen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

— Jeg angrer ikke på valget, sier Svenn Erik Medhus.

Denne uka startet sesongoppkjøringen for alvor for ØIF Arendal. Håndball-Norges beste lag de to siste sesongene går inn i et håndballår hvor de kan bli første herrelag til å vinne tre seriemesterskap på rad siden stjernelaget til Sandefjord på starten og midten av 2000-tallet.

Marinko Kurtovic og spillerne hans er denne uka i Viborg på treningsleir. I tillegg skal de spille kamper mot tøff motstand fra Bundesliga og dansk toppserie.

Les også

Medhus ønsket i Kristiansand

En som ikke er med til Danmark er Svenn Erik Medhus. Keeperen fra Kristiansand var til tider som en vegg å regne i mål for ØIF de siste to sesongene, men Medhus valgte å gi seg med topphåndballen etter forrige sesong.

— Kjennes ut som et riktig valg

Svenn Erik Medhus har vært en meget viktig bidragsyter til ØIF to seriegull.

— Det er litt rart å få bilder fra Viborg og ikke være der selv. Men foreløpig kjennes det ut som et riktig valg, det er såpass ferskt ennå, sier Svenn Erik Medhus til Fædrelandsvennen.I april fortalte han at totalbelastningen hadde blitt for stor. I tillegg til å spille håndball i Arendal, har Medhus hatt fulltidsjobb som rørlegger i Kristiansand. Den gang fortalte han også at det kunne være aktuelt å hjelpe KIF på et eller annet vis.

- Det er ingenting nytt rundt håndballframtiden min. Jeg holder på med litt forskjellig, og er i dialog med flere om forskjellige ting. Det kan være at det blir noe, eller at det blir noe enkelt som å spille i 2. divisjon, sier en hemmelighetsfull Medhus.

Cesar Almeida fra Brasil skal erstatte Svenn Erik Medhus i ØIF-målet.

Mens Svenn Erik Medhus må finne ut av sin håndballfremtid, har ØIF allerede kommet i gang med arbeidet foran kommende sesong som starter om ganske nøyaktig en måned. Allerede før sommeren ble den brasilianske landslagskeeperen Cesar Almeida hentet inn for å erstatte Medhus. Almeida er i disse dager tilbake i hjemlandet for å spille OL-turnering.

Les også

Her er Medhus-erstatteren i ØIF

— Utrolig vanskelig å erstatte

— Svenn Erik Medhus er en utrolig vanskelig post å erstatte, sier ØIF-trener Marinko Kurtovic til Fædrelandsvennen.

I tillegg til Medhus har Magnus Jøndal (GOG, Danmark), Eirik Køpp (Haslum) og Robert Markotic (Maccabi Rishon, Israel) alle forlatt klubben siden forrige sesong.

Men tapet av Medhus virker å være det vanskeligste.

Marinko Kurtovic sier spillerne hans må regne med noen tøffe dager på treningsleir i Danmark denne uka. - Vi er her for å trene og hvile, sier Kurtovic til Fædrelandsvennen.

— Jeg har vært her i to år, og ikke sett noen bedre keeper i norsk håndball. Han ligger på mellom 40 og 50 i redningsprosent i hver kamp, så at vi mister det kommer vi til å merke. Vi har vært best bakover i to år med ham, sier Kurtovic, som samtidig tror på sin brasilianske nysignering.

Les også

Kjelling fikk svi av Arendal: - Han hadde store problemer rett og slett

Tre økter om dagen

— Han er en spennende type, men han trenger nok litt tid. Han kommer til oss rundt 24. august (grunnet OL), og han hadde trengt litt mer tid og vi hadde trengt tid med ham, sier Kurtovic, som har datteren Amanda med i den norske OL-troppen.

Uka i Danmark byr på tøffe treningdager, med to treningsøkter pluss kamp enkelte dager. Kurtovic roser spillerne for innsatsen de har lagt ned i egentreningen i sommer, og ser nå fram til å komme i gang med seriespillet.

— Vi som trener hver dag har troen på at vi kan vinne serien i år, men det er vanskelig å svare på det i dag. Spør meg om en måned, når jeg får sett hvordan vi ser ut etter å ha trent og spilt en del kamper, sier ØIF-treneren.

PS. ØIF starter sesongen med to minuspoeng. Dette grunnet det økonomiske resultatet til klubben, informerte lisensnemda i NHF før sommeren.

Les også

 1. Vikstøl føler et ekstra ansvar i Start-krisen

 2. Dette treningssenteret er unikt i Skandinavia

 3. Vi lette etter den største OL-stjernen av dem alle. Og fikk et glimt av ham til slutt.

 4. Slik forklarer Svensson sekundene før Apoel-scoringen

Publisert:
 1. Håndball

Mest lest akkurat nå

 1. 61 flypassasjerer fra Sør-Afrika testet positivt

 2. Eivind og døtrene Ava (2) og Vilja (5) var tidlig på plass

 3. Sandnes-ordfører: – Tror helseministeren har misforstått noe

 4. 10 grunner til at strømprisen vil være skyhøy i mange år

 5. Halve livet sto hun på scenen, så kom hun knapt ut av sengen

 6. Nå kan alt skje i Stavanger!