Nobels Fredssenter bryter samarbeidet med FIFA

Trekker seg ut av «Handshake for Peace»-prosjektet

TREKKER SEG UT: Styret i Nobels Fredssenter har besluttet å avslutte samarbeidet med FIFA om "Handshake for Peace". Her tar generalsekretær i NFF Kjetil Siem (til høyre) en "handshake for peace" med Sepp Blatter under et NFF-besøk hos FIFA-presidenten i 2012. I midten Jan Åge Fjørtoft.
  • Torgrim Gotland Bakke
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Nobels Fredssenter ønsker å avslutte «Handshake for Peace»-samarbeidet med FIFA. Det ble besluttet fredsenterets styre mandag, skriver Josimar.

Årsaken er de negative hendelsene rundt den internasjonale organisasjonen den siste tiden.

Nobels Fredssenter har jobbet med NFF og FIFA om prosjektet, og har mottatt en støtte på én millioner kroner årlig fra FIFA.

HANDSHAKE FOR PEACE: Tor Ole Skullerud og Dag-Eilev Fagermo før kampen mellom Molde og Odd på Aker stadion 7. april.

– Det styret kom fram til var at vi avslutter samarbeidet med FIFA så snart forholdene ligger til rette for det. Administrasjonen går nå i dialog med NFF og FIFA, sier direktør ved Nobels Fredssenter, Bente Erichsen.Fredssenterets kontrakt med FIFA går ut i 2016. Styreleder i Nobels Fredssenter, Olav Njøstad, understreker til Josimar at de ikke ønsker å «skyte ned Handshake for Peace».

— Styret er opptatt av at «Handshake for Peace» er et prisverdig tiltak, et tiltak som i seg selv er forenlig med fredssenterets verdier. Vi har ikke noe ønske om å skyte ned «Handshake for Peace», vi er bare opptatt av å trekke oss ut av det samarbeidet på en ryddig måte.

Publisert: