Start må til Stavanger i cupen: - En skandale

Start møter 3.divisjonslaget Vidar på bortebane i 2. runde av cupen.

Start møter Vidar i cupen.
  • Shayan Jalilian
Publisert: Publisert:

Det bekrefter Norges Fotballforbund mandag formiddag.

– Jeg synes det er idiotisk. Når det er fire sørlandslag igjen, så skjønner jeg ikke vitsen. De må forklare hvorfor de ikke vil sette opp lokale kamper. Det er så dumt at det ikke kan beskrives. Det er rett og slett dumt. Cupen skal skape begeistring, tordner klubbdirektør Terje Marcussen i Start.

Også på Flekkerøya i Kristiansand er det reaksjoner på oppsettet. De hadde håpet på et Start-møte, men fikk Jerv på hjemmebane.

– Det er litt av et oppsett. Vi skal ikke si at Jerv ikke er en gøy motstander å møte, men vi hadde håpet på Start. Det er et merkelig oppsett. Jeg synes det er trist at Start må til Stavanger, i stedet for å få et lokaloppgjør, sier Vidar Røsstad, sportslig leder i Fløy.

Fædrelandsvennens fotballekspert, Daniel Aase, kaller oppsettet for en «skandale».

– Jeg kan rett og slett ikke forstå det. Jeg skjønner at det er ting som må gå opp, men i Agder er det så utrolig enkelt. Forbundet hadde muligheten til å sette opp to folkefester: Arendal - Jerv og Fløy - Start, men så blir det ingen av delene, sier han.

Helhetlig vurdering

Seksjonsleder for turneringsadministrasjon og arrangement i Norges Fotballforbund, Rune Pedersen, sier dette om oppsettet:

– Det henger sammen med helheten over noen år. Vi ønsker ikke at de samme lagene skal møte hverandre hele tiden. Så lenge det er mulig, ønsker vi å ha en større geografisk spredning på kampene. Det enkleste for oss hadde vært å ha lokale oppgjør hvert år, men det har vi valgt å ikke gjøre. Vi skal ivareta spredningen og sørge for at det ikke blir for mange like kamper, sier han.

Før han forteller hva som er grunnen til at Start fikk en bortekamp mot Vidar.

– Noen må møte disse lagene fra Rogaland også. Da måtte enten noen lag ha flydd fra Østlandet eller dratt ned fra Vestlandet. Vi vil begrense antall flyreiser, så det er helheten i dette, sier han, før han svarer følgende på spørsmål om kritikken:

– Vi har forståelse for at supportere og klubbdirektører hadde ønsket den kampen. Vi vet at dette ikke er en enkel materie, og at det er stor interesse for de første rundene i cupen. Men tidligere fikk vi også kritikk for at det var for mange like kamper.

Cupfinalen spilles i 2022

Start-trener Sindre Tjelmeland sier følgende om oppsettet.

– Jeg har ennå ikke vunnet på Lassa (hjemmebanen til Vidar), verken som spiller eller trener. Jeg ville helst hatt Fløy, og slått ut min gode venn Vebjørn Urdal (Fløy-trener), men vi tar det vi får.

– Hva vet du om Vidar?

– Veldig lite. Vi må se om det er mulig å få tak i noe video, svarer Start-treneren, som er klar på at Start skal videre til tredje runde.

– Ja, ja, ja. Det er selvfølgelig målsettingen. Vi skal ta det på dønn alvor, og kjøre en best mulig treningsuke før vi reiser bortover, sier Tjelmeland, som ikke har satt noe mål om hvor langt Start skal komme i cupen i år. På grunn av korona spilles ikke cupfinalen før våren 2022.

Start spiller lørdag

– Jeg kjenner Starts cuphistorie, og det hadde vært enormt for klubben, for fansen og for meg å komme til Ullevaal. Vi tar det kjedelige svaret en kamp av gangen, og har ikke satt oss noen målsetting. Plutselig møter vi Bodø/Glimt i neste runde, eksemplifiserer 31-åringen.

Kampene i cupens andre runde spilles førstkommende lørdag og søndag. Starts kamp går lørdag. Hadde den blitt satt opp søndag kunne det blitt debut for klubbens nye midtstopper Luc Mares. Han er spilleklar fra 1.august.

Start tok seg videre til 2. runde ved å slå Express 8–0 forrige lørdag, mens Vidar slo Egersund 2–1.

Arendal møter eliteserielaget Sandefjord hjemme.

– Det er gøy for oss å måle krefter mot et sånt lag på hjemmebane. Det blir kjekt for oss som klubb og for vårt publikum. Vi har et godt lag, og vi håpet at vi skal klare å gi Sandefjord en tøff kamp, sier Bjørge Fedje, teamleder sport og spillerlogistikk i Arendal.

Publisert:
  1. Fotball
  2. IK Start

Mest lest akkurat nå

  1. «Glimt av gammel storhet – og masse rør og rot. Men det viktigste denne kvelden var kanskje ikke kvaliteten på Kristian Valens show.»

  2. Kvinne brukte superlim på naboens elbil-lader

  3. Skatteparadiset midt i USA

  4. Hadia Tajik-erstatter klar for Stortinget – tre kandidater til maktrolle i Rogaland

  5. Innenfor denne knuste døren ble et eldre par angrepet. Dette var gjerningsmannens sannsynlige rute.

  6. Forsinket båt fra Sauda