Torsdag stenges «hele byen». Nå etterlyses en spesiell gruppe.

Arctic Race of Norway trenger hjelp.

HJELP: Arctic Race of Norway har behov for frivillige. Her fra avslutningsetappen i 2017 i Tromsø.
Publisert: Publisert:

Kommende torsdag er det igjen duket for sykkelfest i Tromsø. Flere av de største profiler stiller til start, blant annet Ssovakiske Peter Sagan, Alexander Kristoff og ikke minst tromsøværingen Andreas Leknessund.

Litt etter halv tre den dagen går startskuddet. Og pr. i dag er det over halvparten av det tilstrekkelige tallet for frivillige påmeldte som har meldt seg til løypevakt.

– Vi har i likhet med rittet som ble holdt i 2017 forholdt oss til å spre budskapet om frivillig deltakelse fra alle Tromsøs folk som driver med idrett, forteller Rune Kufaas til iTromsø.

– Ikke panikk enda

Sammen med politi og militærpoliti skal vaktene sørge for et trygt arrangement. Alle foreninger og lag har mulighet til å stille med frivillige. Idrettslag, korps, klubber, frivillige organisasjoner eller liknende.

– Selv om ikke vi har fullt tall på vakter er det jo tross alt ferie, så har jeg ikke panikk enda, forteller Kufaas.

I likhet med rittet holdt i Tromsø i 2017 ønsker kommunen og rette det hele mot idretten, men utelukker ikke de som ikke driver med idrett til å stille som frivillig vakt.

– Trenger 200

– Uten løypevaktene blir det uten tvil vanskeligere å gjennomføre. Vi trenger 200 for å kunne opprettholde sikkerheten. Vi ønsker gjerne folk som har lyst å engasjere seg og disse vil jo da få et innblikk i hvordan det egentlig er å ha et ansvar for et område i et arrangement som dette, sier prosjektleder.

– I 2017 var det over 300 frivillige vakter. Så vi håper folk flest går ut av feriemodus til uka og stiller. Det hadde vært fint, sier Kufaas.

– Hva vil rittet bety for trafikken denne dagen?

– Det er ingen tvil om at avstengingen av veiene ikke falt i smak hos folk. Det vil jo naturligvis skape implikasjoner for enkelte som er avhengige av å komme seg rundt med bil. Jeg håper derimot at folk har mulig til å planlegge om dagen litt slik at det ikke blir altfor problematisk. Nå vet en del at enkelte veier stenges i tidsrommet fra klokka 12.00 til 1730 så da har man et par dager på å planlegge, avslutter Kufaas.

Publisert:
  1. Arctic Race of Norway
  2. Andreas Leknessund
  3. Alexander Kristoff

Mest lest akkurat nå

  1. Livsfarlig hundevirus påvist på hund fra Stavanger-området

  2. Kjøpte bygget i 2006 – venter ennå på å få bygge Rema 1000-butikk

  3. Nå er denne gata på Storhaug offisielt åpnet

  4. Slik blir den nye korona­hverdagen fra mandag av

  5. Viking-legendens sønn gjør comeback

  6. Trump saksøker niese og New York Times i skattesak