Skandalescoring sendte nasjonen til VM for første gang: - Sjokkerende

USA gikk på sjokktap mot tabelljumbo, mens lilleputten Panama gikk videre til VM etter en scoring som aldri skulle vært godkjent.

Panama-trener Dario Gomez kunne juble sammen med matchvinner Roman Torres.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Neste års VM i Russland går uten USA for første gang siden 1986 etter at laget tapte 1-2 for tabelljumbo Trinidad og Tobago natt til onsdag.

USA kom under etter 17 minutter da Omar González scoret selvmål. Hjemmelagets Alvin Jones økte til 2-0 etter 37 minutter. Det resultatet sto seg til pause.

– Det er et av de mest unaturlige målene noen sinne, og et som kommer til å forfølge meg resten av livet. Jeg trodde aldri jeg skulle oppleve det her. Det er den verste dagen i karrieren min, sier Omar González ifølge Expressen.

Les også

Argentina hadde kniven på strupen: Da sendte Messi landet til VM på egen hånd

Dommertabbe

Christian Pulisic reduserte like etter hvilen, men det holdt ikke for USA i den siste runden i CONCACAF-kvalifiseringen (Nord- og Mellom-Amerika og Karibia): Både Panama og Honduras vant sine kamper og tok seg forbi VM-vertene fra 1994. Dermed blir neste års VM uten USA - det første siden 1986.

Panamas 2-1-seier over VM-klare Costa Rica sendte dem på 3.-plass, som gir direkte plass i neste års VM i Russland. Det blir det første verdensmesterskapet landet deltar i.

Men Panamas ene scoring ble til av en gedigen dommertabbe. Etter en corner som ble slått på bakerste stolpe, ble ballen liggende midt i en klynge på målstreken, før den ble klarert over dødlinja.

Ballen var aldri over linja, men dommer dømte scoring. 2–1 til Panama, og dermed er nasjonen i VM for første gang. Dog til sterke protester fra amerikanerne.

Les også

Elleville jubelscener i Costa Rica: Disse 13 lagene er klare for VM

– Sjokkerende

– Kan USA klage på den kontroversielle scoringen? spør det amerikanske nettstedet CBS Sports, som videre skriver:

– Sjokkerende. Når du ikke har mållinjeteknologi, så er det dette som skjer. En helt utrolig hendelse, og uten tvil urettferdig skriver nettstedet.

Det samme nettstedet har vært i kontakt med Michael Kammarman, presseansvarlig i U.S Soccer. Han skriver at dommerens avgjørelse er endelig.

For Honduras var det Romell Quioto som ble helten da han satte inn 3-2 mot Mexico etter 60 minutter. Seieren sendte dem opp på 4.-plass, ett poeng foran USA. Det gir omspillskamp mot Australia i kampen om VM-plass. (@NTB)

Publisert: