Argentina hadde kniven på strupen: Da sendte Messi landet til VM på egen hånd

– Messi skylder ikke Argentina et VM – fotballen skylder Messi et VM.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Ecuador 1–3 Argentina

Lionel Messi sørget egenhendig for at landet tok seg til neste års VM i Russland med 3-1-seier over Ecuador natt til onsdag.

Tre scoringer fra Barcelona-stjerne og Argentina-kaptein Messi var mer enn nok til å sikre direkte avansement til VM-sluttspillet. Med sin presise venstrefot tok han virkelig tak i et Argentina som åpnet kampen svært nervøst. Med en tupp, et knallhardt skudd i vinkelen og en lobb fjernet 30-åringen all tvil.

– Messi skylder ikke Argentina et VM – fotballen skylder Messi et VM, sa Jorge Sampaoli, Argentinas tredje trener i VM-kvalifiseringen.

– Heldigvis er verdens beste spiller argentinsk, sier han ifølge ESPN.

Les også

Fiasko truer for Argentina og Messi: – Det virker nesten utenkelig

Messi: – Ville vært sykt uten Argentina

I neste års VM vil Messi være 31 år. Det vil kanskje være hans siste mulighet til å løfte VM-trofeet, som mannen han sammenlignes med – Maradona – gjorde i 1986. I 2014 holdt det nesten helt inn da Argentina til slutt tapte finalen mot Tyskland.

– Han er historiens beste spiller. Dette er en lagseier. De spilte en briljant kamp, la han til etter Argentinas første seier borte mot Ecuador siden 2001.

1970 er året da Argentina sist gikk glipp av et verdensmesterskap.

Argentinas Lionel Messi tok saken i egne hender i den avgjørende kampen mot Ecuador.

Messi selv var naturligvis lettet etter seieren.

– Heldigvis gikk alt bra og vi er i VM. Det ville vært et sykt mesterskap uten Argentina, denne gruppen fortjente ikke å gå glipp av VM, sier han ifølge EPSN.

– Det var en lettelse for vi var i en vanskelig situasjon. Vi fikk oss selv inn i disse problemene. Det var ikke lett å spille her, men laget løste situasjonen veldig bra, sier Messi.

Sjokkstart

Les også

Ronaldo i spissen for syv Gullballen-kandidater fra Real Madrid

I den tynne luften i Ecuador var det likevel vertene som åpnet best. Sjokkstarten kom etter 40 sekunder da Romario Ibarra og Roberto Ordones spilte seg gjennom det sovende Argentina-forsvaret. Ibarras 1-0-scoring etterlot en lettere sjokkskadd Sergio Romero i Argentina-buret.

Etter 12 minutter slo Messi tilbake. Ángel Di María spilte flott fram Messi, som tuppet ballen mellom beina på keeper fra kort hold.

Da uret viste 18 minutter, var duoen frampå igjen. En litt for lang pasning fra Di María ble likevel snappet opp av en våken Messi. Den lille magikeren klinket ballen bestemt opp i nærmeste vinkel fra 12–13 meter.

Ecuador åpnet friskt etter hvilen, men etter 17 minutter var det tid for Messi-show igjen. Han utfordret Ecuador-forsvaret før hans avslutning fra 14 meter gikk i en lekker bue over keeper Maximo Banguera.

Ecuador maktet aldri å spille seg inn i kampen igjen, og Argentina kontrollerte inn seieren.

Chile-sjefen gir seg

Seieren sendte Argentina opp på 3.-plass, tre poeng bak Uruguay og 13 poeng bak gruppevinner Brasil.

Chile tapte for Brasil, men lå på 5.-plassen som gir omspill helt til det gjensto 15 minutter. Paulo Guerrero utlignet for Peru mot Colombia og sendte dem forbi chilenerne på bedre målforskjell. Lionel Messi blir å se i neste års VM, men det blir ikke Alexis Sánchez – det tar Chile-trener Juan Antonio Pizzi ansvaret for.

– Jeg tar fullt ansvar. Vi ga alt, men det var ikke nok. Jeg vil ikke fortsette, sa Pizzi etter kampen.

Den ekstremt jevne kvalifiseringen i Sør-Amerika endte slik: 1) Brasil, 2) Uruguay, 3) Argentina, 4) Colombia, 5) Peru.

(©NTB)

Publisert: