Skjerahaug hang ikke med til finalen

Turnet opp mot sitt beste, men det holdt ikke

Publisert: Publisert:

FERDIG I OL: Stian Skjerahaug i aksjon i svingstang under kvalifiseringen i turn i Rio Olympic Arena lørdag. Dessverre for Stavanger-turneren røk han ut av OL etter at alle utvøerne hadde vært gjennom kvalifiseringen natt til søndag norsk tid. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

  • Stig Nilssen
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

RIO DE JANEIRO: Etter å ha prestert opp mot sitt aller beste i de seks øvelsene, og fått karrierens nest beste poengsum i 84.331, hadde Stian Skjerahaug et lite håp om å klare en finaleplass i mangekamp.

Fikk du med deg denne?

Les også

OL-mysteriet som ingen kan forklare

Kvalifiseringen i turn i Rio Olympic Arena var delt i tre puljer, Skjerahaug var i den midterste og lå på 19. plass totalt før de siste 20 turnerne skulle i aksjon natt til søndag norsk tid.

Ville vært en bonus

For at han skulle klare onsdagens finale, måtte ikke flere enn fem turnere i siste pulje passere Skjerahaugs poengsum. Bare to turnere fra samme nasjon kan komme til finalen i mangekamp.

  • Hold deg alltid oppdatert: Følg vårt livestudio fra Rio

Skjerahaug var til stede i hallen og fulgte spent med på hvordan han lå an, men måtte til slutt se at finaleplassen røk. Den siste finaleplassen gikk til Marios Georgiou fra Kypros. Han hadde 85.289 poeng. Skjerahaug ble dermed nummer 29. — Det store målet mitt var å komme til OL. En finale ville vært en bonus, jeg er uansett storfornøyd og synes det var en fantastisk opplevelse, sa Skjerahaug til Aftenbladet.

Skjerahaug drar hjem torsdag 11. august.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Familien savner svar etter at sønnen ble funnet død

  2. «Alle» vil gå på denne linja på videregående: – Appellerer til ungdom

  3. Han vil ha store deler av Sirdal ut av Sirdal – og inviterer til folkeavstemning

  4. «Varsellampene er fleire. Og me kan koma til å høyra meir om QAnon. Det er mørkt nedst i kaninholet»

  5. Jeg forlanger at denne boka blir lest

  6. Se, det snør i Sirdal

  1. OL