Skjerahaug hang ikke med til finalen

Turnet opp mot sitt beste, men det holdt ikke

FERDIG I OL: Stian Skjerahaug i aksjon i svingstang under kvalifiseringen i turn i Rio Olympic Arena lørdag. Dessverre for Stavanger-turneren røk han ut av OL etter at alle utvøerne hadde vært gjennom kvalifiseringen natt til søndag norsk tid.
  • Stig Nilssen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

RIO DE JANEIRO: Etter å ha prestert opp mot sitt aller beste i de seks øvelsene, og fått karrierens nest beste poengsum i 84.331, hadde Stian Skjerahaug et lite håp om å klare en finaleplass i mangekamp.

Fikk du med deg denne?

Les også

OL-mysteriet som ingen kan forklare

Kvalifiseringen i turn i Rio Olympic Arena var delt i tre puljer, Skjerahaug var i den midterste og lå på 19. plass totalt før de siste 20 turnerne skulle i aksjon natt til søndag norsk tid.

Ville vært en bonus

For at han skulle klare onsdagens finale, måtte ikke flere enn fem turnere i siste pulje passere Skjerahaugs poengsum. Bare to turnere fra samme nasjon kan komme til finalen i mangekamp.

  • Hold deg alltid oppdatert: Følg vårt livestudio fra Rio

Skjerahaug var til stede i hallen og fulgte spent med på hvordan han lå an, men måtte til slutt se at finaleplassen røk. Den siste finaleplassen gikk til Marios Georgiou fra Kypros. Han hadde 85.289 poeng. Skjerahaug ble dermed nummer 29. — Det store målet mitt var å komme til OL. En finale ville vært en bonus, jeg er uansett storfornøyd og synes det var en fantastisk opplevelse, sa Skjerahaug til Aftenbladet.

Skjerahaug drar hjem torsdag 11. august.

Publisert:
  1. OL

Mest lest akkurat nå

  1. Stigende koronatall: Flere innlagt og flere smittet

  2. Monica Mæland har fått ny jobb

  3. Buss med motorstans stengte Byfjordtunnelen

  4. Skroter forslag til forskrift om elsparkesykler i Stavanger

  5. Flere pasienter utviklet spredning av kreft mens de deltok i norsk kreftstudie. – Vi er veldig lei oss

  6. Utenlandsk toppklubb vil se mer av lokalt stortalent