Tottenham sikret seieren

Snudde til seier for andre kamp på rad.

Moussa Dembélé slår ballen inn i feltet og treffer John O'Shea som på uheldig vis styrer ballen i eget mål.
 • Jakob Priesner
Publisert: Publisert:
Paulinho etter mål mot Sunderland
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Kampen mellom Sunderland og Tottenham begynte alt annet enn underholdende. Sunderland fikk styre mye av spillet innledingsvis, men de slet med å produsere de store sjansene. Tottenhams Paulinho prøvde å skyte etter 13 minutter og Lewis Holtby gjorde det samme fem minutter senere. Begge forsøkene var rimelig ufarlige.

Rett etterpå kom hjemmelaget til en stor sjanse da Steven Fletcher vendte vekk Paulinho og sendte ballen til Jozy Altidore. Amerikaneren sendte ballen videre til Jack Colback som skjøt like over Tottenhams mål.

Keepertabbe

Det skulle imidlertid en tabbe til for at hjemmepublikummet skulle få noe å juble for. I det 37. minuttet var Hugo Lloris på bærtur i eget felt. Han skulle bare bokse ut et innlegg fra Phil Bardsley, men bokset rett til Adam Johnson. Han fikk legge ballen til rette og banket den deretter kontant i mål.

Det var imidlertid ikke lenge Premier Leagues bunnlag skulle være i føringen, for bare seks minutter etterpå fikk Tottenham et frispark i farlig posisjon på høyresiden. Nacer Chadli møtte ballen på lengste stolpe og klarte å heade den inn i femmeteren. Paulinho reagerte raskere enn O'Shea og fikk dyttet ballen i mål.

Tottenham-dominans

Tottenham imponerte ingen i første omgang, men tidlig i andre omgang fikk de gå opp i ledelsen. Kyle Naughton spilte frem Moussa Dembélé på venstrekanten. Belgieren utfordret Jack Colback i feltet og la ballen hardt inn.

Ballen var ikke på vei mot noen Tottenham-spillere, men traff John O'Shea som på uheldig vis styrte ballen i eget nett.

Hjemmelaget ble tydelig rystet av scoringen, og i tiden etterpå fikk Tottenham spille seg til flere store sjanser. Den største var da de etter et hjørnespark klarte å fortsette å presse høyt. Etter et par trekk fikk Jermaine Defoe et innlegg fra høyre, men spissen traff bare stolpen.

Ti minutter senere var spissen igjen på ferde. Han lurte Sunderlands offside-felle da han på elegant vis ble frispilt av Lewiis Holtby. Inne i feltet prøvde han å plassere ballen langs bakken ved lengste stolpe, men ballen trillet rett utenfor.

Andros Townsend tok seg frem på venstrekanten og slo inn til Defoe som sparket ballen rett i stanga. Hans andre stolpetreff for dagen.

Sundeland hadde sjanser

Etter at Sunderland tidlig havnet under med 1-2 i andre omgang slet de lenge med å skape store sjanser. Men de burde klart å være mer effektive enn de var. I sluttminuttene fikk blant annet innbytteren Fabio Borini avslutte rimelig alene i midt inne i Tottenhams felt, men avslutningen var både litt veik og for dårlig plassert. Rett etterpå måtte Hugo Lloris gi en retur etter et hardt skudd fra Sunderlands venstre side, men Michael Dawson klarte akkurat å klarere foran Steven Fletcher.

Hjemmelaget kommer nok også til å være bitre over at de ikke fikk straffespark i kampens 73. minutt. Tottenhams Sandro var borti ballen med armen på noe klønete vis, men dommer Lee Mason fikk imidlertid ikke med seg dette og lot spille fortsette til hjemmelagets store frustrasjon.

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Sunderland AFC
 4. Tottenham Hotspur FC

Premier League

SVUTMP
1Chelsea97112332022
2Liverpool96302762121
3Manchester City96212041620
4West Ham United95221610617
5Brighton & Hove Albion943299015
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Kom hjem til endevendt hus i Stavanger

 2. Maria fikk nesten ikke puste da hun trente. Hun fikk diagnosen mange har, men få kjenner til.

 3. Frisk 33-åring. Bør jeg ta influensavaksinen?

 4. Alle i Sandnes fikk uvanlig papiravis mandag

 5. Halvparten av pasientene med forkjølelse er tre år eller yngre

 6. Person skutt på Stovner i Oslo – tilstanden er uavklart