Guardiolas spanske mareritt fortsatte etter dramatisk semifinale

For tredje gang tapte han en semifinale. Og for tredje gang mot et spansk lag. For spanjolen Pep Guardiola er Champions League blitt et spansk mareritt.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Bayern München-Atlético Madrid 2-1 (2-2 sammenlagt)

Pep Guardiola ble hentet til Bayern München for å vinne Champions League. I 2014 ble det tap mot Real Madrid i semifinalen. I 2015 ble det tap mot gamleklubben Barcelona i semifinalen. Tirsdag kveld var det heroiske Atlético Madrid som stoppet Guardiolas Champions League-drøm.

Bayern München vant returoppgjøret 2-1, men et heorisk forsvarende Atlético Madrid gikk videre til finalen på bortemålsregelen.

— Fantastisk! Dette var en vanskelig og tøff kamp. Vi møtte en strålende motstander, men klarte det likevel, sa Antoine Griezmann, som åtte minutter ut i andre omgang scoret 1-1-målet - som til slutt ble avgjørende for avansementet.

Syv minutter før slutt, på stillingen 2-1 til Bayern, fikk Atlético et feilaktig idømt straffespark. Torres bommet selv, men var etter kampen sjeleglad for at hans bom ikke ble avgjørende.

— Vi måtte lide noen minutter til etter redningen. Men jeg er så stolt av laget. Nå spiller det ingen rolle om vi møter Manchester City eller Real Madrid i finalen. Vi er i finalen og skal vinne den, sa Torres i et intervju vist på Viasat.

— Jeg er lei meg. Vi var best og hadde fortjent å spille finale. Men sånn er fotballen, sa Bayern Münchens Jerome Boateng til samme kanal.

Finale i potten

NEDTUR: Pep Guardiola tapte sin tredje strake Champions League-semifinale som Bayern München-trener - alle mot spansk motstander.

En finale i Champions League lå i potten på et kokende Allianz Arena i München.Etter to forsøk som begge endte i semifinalen var det Pep Guardiolas tredje og siste mulighet til å vinne verdens største klubbturnering med den tyske giganten.

Guardiolas tid i Bayern München måles ikke på titler i Tyskland. Målestokken er Europa. Derfor handlet den siste måneden i Bayern München kun om én ting for Guardiola, før han i sommer setter kursen og Manchester: Champions League-finale på San Siro i Milano lørdag 28. mai.

Bayern sto høyt, de ønsket tempo i kampen, tyskerne ville ha et tidlig mål og utligne Atléticos 1-0-seier fra det første oppgjøret i Madrid i forrige uke.

Vertskapet spilte forrykende, i perioder skjedde alt på Atléticos banehalvdel.

Det var et enormt trøkk fra Bayern München. Både på banen og tribunen.

Thomas Müller og Robert Lewandowski hadde gode muligheter midtveis i omgangen. Uten å lykkes.

Men Bayern kom nærmere og nærmere mål, en satt med følelsen av at det ville smelle når som helst.

For Atlético Madrid hang i tauene, de falt dypere og dypere.

Alonso gjennom muren

Og etter halvtimen kom målet.

Frisparket fra Xabi Alonso gikk mellom føttene til José María Giménez i Atlético-forsvaret og i mål.

Bayern München hadde scoret på det laget i verden som kanskje er flinkest til å forsvare sitt eget mål.

Lagene var likt, det gjensto en time med fotball, og Champions League-finalisten fra 2014 levde svært farlig.

For rett etter ledermålet fikk Bayern München straffespark. Nevnte Giménez rev ned Bayerns Javi Martínez i straffefeltet og Thomas Müller, som ble vraket fra startoppstillingen i den første kampen, fikk sjansen fra 11 meter. Men avslutningen fra Müller var for dårlig og keeper Jan Oblak reddet.

2–0 til Bayern München der ville gjort avslutningen svært vrien for gjestene fra Madrid.

I en god og intens første omgang hadde et stadig ryggende Atlético Madrid store problemer mot en spillesugen Franck Ribéry og Bayern München.

Gjestene fikk knapt låne ballen, og da de først fikk den, så mistet de den igjen med én gang.

Slo til på kontring

HELTEN: Antoine Griezmann ble løftet til værs av kaptein Gabi etter utligningsmålet.

Bayern var overlegne, de hadde full kontroll på semifinalen. Men fotball er sjarmerende på flere måter. For eksempel kan alt snus på hodet i løpet av et tidels sekund.Pep Guardiolas lag jaget 2-0-målet. Så slo Atlético Madrid til på en kontring. Fernando Torres slo en nydelig stikker til spissmakker Antoine Griezmann. Han var helt alene gjennom og satte ballen kaldt i keeper Manuel Neuers venstre hjørne.

Det var 1–1 på Allianz Arena, plutselig var det Atlético Madrid som hadde grepet om finaleplassen i Milano om drøyt tre uker. Gjestene hadde fått sitt bortemål og Bayern München måtte ha to mål for å gå videre.

Nå hadde de en drøy halvtime på å klare det mot et ultragjerrig lag som på 36 kamper i La Liga kun hadde sluppet inn 16 mål.

En svært vrien oppgave, altså. Men ikke umulig. Og Bayern München er ett av lagene som kan snu et vrient utgangspunkt.

Men Atlético Madrid brukte alle midler i boken for å stoppe Bayern. De brukte laaaang tid hver gang de hadde muligheten, de forsøkte å dra ned tempoet, og de dannet en mur foran egen 16-meter.

Bommet på straffespark

Bayern måtte score. Ikke én, men to ganger. Kvarteret før slutt satte Robert Lewandowski fyr på kampen da han headet ballen i mål fra en meters hold.

En allerede heseblesende fotballkamp skulle gå mot en enda mer heseblesende avslutning.

Syv minutter før slutt fikk Fernando Torres et straffespark han aldri skulle hatt. Han ble felt en halv meter utenfor 16-meteren, men dommeren mente det var innenfor. Torres tok straffesparket selv – og keeper Neuer reddet!

Publisert: