Her må England-spilleren hjelpes av banen etter hodesmell: – Det går kaldt nedover ryggen

Det startet med målgivende for Luke Shaw. Men det ble en tung kveld for England og Manchester United-backen.

Han startet med målgivende, men så ble drømmekvelden knust for Luke Shaw. Nå spørs det om ikke Manchester United-backen må belage seg på en stund på sidelinja.
 • Marius Dahl
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

ENGLAND - SPANIA 1–2

Spania slo England 2–1 i lagenes første kamp i nyopprettede Nations League. En liten kalddusj for sommerens VM-firere, som nok sender noen tanker til Luke Shaw i kveld.

Han avsluttet lørdagskvelden med å rulles av banen på båre etter 51 minutter av kveldens Nations League-åpning mot Spania - fem minutter etter at han gikk i bakken på Wembley.

 • FÅTT MED DEG DENNE? Topptrenere vil fjerne en av fotballens mest omdiskuterte regler

For etter 46 og et halvt minutt slo Sergio Ramos en crosser i retning Dani Carvajal. Shaw rygget inn mot den spanske backen, ble truffet i hodet og gikk rett i bakken.

TV-seerne kunne høre ropet til England-backen idet han falt og i fem minutter sto bekymrede England- og Spania-spillere rundt backen mens han fikk behandling.

– Ikke hyggelige bilder

– Det går kaldt nedover ryggen, sa TV 2-kommentator Espen Ween.

England-sjef Gareth Southgate hadde en bekymret mine mens Manchester United-manager José Mourinho kikket ned på mobilen etter skrekkskaden som ikke ble vist i reprise på TV.

Nylig ble det for øvrig avslørt at Luke Shaw holdt på å amputere etter en skrekktakling i 2015.

Her får Shaw behandling før han får hjelp av banen.

– Hvis det er stygt, sparer man bildene. Dette er ikke hyggelige bilder fra Wembley, fortsatte Ween.

De siste oppdateringene tyder på at det står bra til med 23-åringen etter forholdene. Selv var han også ute på sosiale medier og takket for støtten.

Dermed ble det en trasig slutt på kvelden for Shaw, selv om rapportene fra Wembley i hvert fall kunne fortelle at forsvarsspilleren er bevisst.

Shaws drømmestart

Likevel - de første rapportene fra Shaws lørdagskveld var enda lysere. Som da stadionuret på Englands landslagsstadion passerte elleve minutter.

Da var nemlig Shaw var på farten. Manchester United-backen fikk ballen ved midtsirkelen og avanserte mens han så Marcus Rashord komme inn bak ryggen til Nacho Fernandez. Pasningen fra Shaw smatt perfekt forbi Dani Carvajal og Spanias midtstopper. Rashfords avslutning var like perfekt og Manchester United-duoen gav England 1-0.

Rashford feirer 1–0 sammen med Harry Kane.

Men engelskmennene kom raskt ned på jorda. Bare tre minutter senere fikk Carvajal sin revansje mot Shaw og kom enkelt rundt backen høyt i banen, før han fant Rodrigo i feltet. Han spilte ballen videre til Saul Niguez, som med sitt første landslagsmål utliknet for Spania.

Spansk snuoperasjon

Og Rodrigo hadde mer trøbbel på lager for England. Etter 32 minutter fikk gjestene frispark i flott innleggsposisjon og Spanias høyrekant luktet på første stolpe. Dit slo Thiago Alcantara perfekt og Rodrigo smatt ballen inn mellom Jordan Pickford og stolperota. Kampen på Wembley var snudd.

Rodrigo fullførte den spanske snuoperasjonen.

Så gikk altså Shaw i bakken og andre omgang forløp seg uten de helt store sjansene. På overtid hadde Danny Welbeck ballen i mål, men ble avblåst for frispark på David de Gea, som også ble liggende nede.

Dermed ble det spansk jubel i London etter en solid 2–1-seier på bortebane.

Publisert:
 1. Englands herrelandslag fotball
 2. Nations League
 3. Spanias herrelandslag fotball

Mest lest akkurat nå

 1. Den drapssiktede fra Kongsberg bodde i Stavanger

 2. Reagerer på skilting: Steinar Johansens helgetur til Stavanger ble brått dyrere enn forventet

 3. Startet tilbud de savnet selv: – Kjemperespons

 4. Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun er gravid

 5. Nekter å fjerne hekk, kan få bot på 1000 kroner dagen

 6. Støre åpner for å etablere et eget sokkeldirektorat