Mini-Ferguson medutrolig snuoperasjon

Blir han snart managerkollega med pappa Alex i Premier League etter suksessen?

SOM FAR, SÅ SØNN: Darren Ferguson er manager i Peterborugh og sønn av Alex Ferguson.
 • Roar Lyngøy
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Lørdag spilles siste runde i Championship. Lille Peterborough, under ledelse av Darren Ferguson, berger plassen med seier borte mot playoffjagende Crystal Palace.

Greier Posh å holde seg på Englands nivå to, vil det være en fremragende prestasjon.

Laget innledet nemlig sesongen med syv strake ligatap. Da trodde de fleste at Fergusons mannskap var ferdig.

Men Peterborough ga aldri opp. 3-1-seier borte mot Hull – som kjemper om direkte opprykk – 29. september var sesongens første triumf.

I november og desember fulgte en ny, lang nedtur. I løpet av åtte kamper ble det 7 tap og en uavgjort. Men igjen klarte ”Posh” å reise seg, med tre strake seirer. Deriblant 5-4 mot Bolton.

Sesongavslutningen har vært fenomenal. De 12 kampene i mars og april har gitt 5 seirer, 6 uavgjorte og kun ett tap. Etter lørdagens 1-0-seier hjemme mot Sheffield Wednesday, ligger klubben like over nedrykksstreken på bedre målforskjell enn Barnsley.

— Jeg er kjempefornøyd. Nå blir det avgjort i siste kamp. Det blir en veldig vanskelig kamp mot et godt Palace-lag, men det jeg er fornøyd med er at vi kan avgjøre selv. Vinner vi kampen på lørdag, berger vi plassen. Det er i våre hender, sier Darren Ferguson til klubbens hjemmeside.

Bristol City rykker ned. Wolverhampton (51 poeng, -12 mål) er så godt som nede. Barnsley under streken har 54 poeng (-14), mens Peterborough har 54 poeng og -8 i målprotokollen. Også Millwall og Sheffield Wednesday lever farlig.

 • 54 poeng burde være nok til å holde seg. Men det er en merkelig divisjon, Championship, med kort vei fra playoff til nedrykk.

Ståle Solbakken opplevde både å vinne og tape mot Peterborough i løpet av sin tid som Wolverhampton-manager. Hjemme på Molineux ble det 0-3, et av Solbakkens verste tap.

— Jeg har møtt Darren Ferguson to ganger, og det er det. Jeg kjenner ham ikke godt nok, men han har stor tillit i Peterborough ettersom han er inne i sin andre managerperiode i klubben, sier Solbakken til Bergens Tidende.

For at gamleklubben Wolves skal berge plassen, må de slå Brighton borte lørdag, mens både Barnsley og Peterborough må tape siste kamp.

 • Det blir veldig vanskelig. Brighton er klar for playoff og har ikke noe å spille for sånn sett, men samtidig må de andre lagene tape, sier Solbakken.

Da Solbakken fikk sparken som Wolves-manager var laget ett poeng bak Bolton, som nå er inne på playoff. Statistikken under Dean Saunders er dårligere enn med nordmannen.

- Ville Wolves ha berget plassen med deg som trener?

 • Selvsagt hadde de det, sier Solbakken og ler.
 • Jeg må jo ha troen på det, ellers kunne jeg ikke ha vært trener.
Publisert:
 1. Engelsk fotball

Mest lest akkurat nå

 1. Det er ikkje meininga ein skal bli rørt over at staten lar friske barn få bevega seg fritt

 2. Stor aktør legger ned butikken på Norwegian Outlet på Ålgård

 3. Politiet orket ikke å sjekke alle filene

 4. – Han var en mann som aldri ga seg, en drømmer

 5. Ble pepret med spørsmål om Bell og Berisha – dette sier de om stjerneduoen

 6. Fortsatt fastlåst mellom Kvia AS og Eigersund før de møtes i retten mandag