Riiber fortsatte dominansen med spurtseier på hjemmebane

Jarl Magnus Riiber knuste Ilkka Herola på oppløpet i Holmenkollen.

Jarl Magnus Riiber (midten) fikk med seg Espen Bjørnstad på pallen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

HOLMENKOLLEN: Jarl Magnus Riiber har herjet med verdenscupkonkurrentene mesteparten av sesongen. I VM ble det to gullmedaljer, i tillegg til sølv på lagsprinten.

I Holmenkollen fortsatte 21-åringens elleville dominanse.

Riiber knuste lekte med Ilkka Herola i spurten. Akito Watabe ble nummer tre.

– Jeg fikk det litt som jeg ville der ute. Herola var villig til å dra, så da var det bare å være litt kynisk, sa Riiber etter rennet.

Før spurten følte han seg trygg på at det skulle gå veien.

– Jeg stolte på avslutningen min i dag da jeg så at Ilkka begynte å få det bittelitt bak «Northug-flaten» og skiskytterblinkene. Da skjønte jeg at det var var å skjerpe seg og manne seg opp for en avslutning.

Kombinertvinner Jarl Magnus Riiber og kong Harald på kongetribunen.
Les også

Riiber med skuffende hopp i Holmenkollen

Tungt hopprenn

Riiber ble ikke noe mindre forhåndsfavoritt da det ble klart at den tyske superduoen Eric Frenzel og Johannes Rydzek skulle stå over helgens renn.

Det ble likevel ingen knirkefri dag for Riiber. I hopprennet kom han ikke lenger enn 120,5 meter. Dermed startet han 10-kilometeren som niendemann, 52 sekunder bak teten.

Han brukte imidlertid ikke mange kilometerne på å hente inn konkurrentenes forsprang. Etter 2,5 kilometer var nordmannen allerede oppe sammen med resten av teten.

Les også

Moan tar farvel i Holmenkollen

– Det er duket for Jarl Magnus Riiber-show i Kollen her nå, sa NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

Og det var det. Riiber vant spurten enkelt.

– Jeg måtte kjempe litt ekstra i dag på grunn av det som skjedde i bakken, men jeg fikk det som jeg ville der ute.

Fantastisk sesong

Seieren var Riibers ellevte i verdenscupen denne sesongen. I tillegg det individuelle gullet i Seefeld.

Med andre ord: En kanonsesong. Riiber tror likevel ikke han skal beholde sulten.

– Motivasjonen min ligger ofte i utvikling. Jeg liker hele tiden å få ut det jeg er god for. Ja, det har vært en helt konge sesong, men jeg går renn etter renn og er frustrert over at jeg ikke får ut potensialet mitt i hoppbakken. Det er ganske høyt. Jeg får bare ut 50 prosent denne sesongen, så det motiverer meg ekstremt foran neste sesong.

Moans siste renn

Espen Bjørnstad gjorde det til en enda bedre norsk dag med en tredjeplass. Unggutten Jens Lurås Oftebro imponerte også med en sjetteplass.

Lørdagens renn markerte også Magnus Moans avskjed med kombinertsporten. Moan tok seg god tid til å hilse på kjente og ukjente i løypa da han gikk inn til en 42.-plass, over fire minutter etter Riiber.

– Det er fantastisk, både her på stadion og masse folk som står igjen ute i løypene og heier. Det varmet veldig, sa Moan til NRK.

Publisert: