Schweinsteiger scoret i tårevått farvel

Tysklands mangeårige landslagskaptein Bastian Schweinsteiger scoret i sin egen avskjedskamp, der han spilte én omgang for Chicago Fire og én for Bayern München.

Bastian Schweinsteiger fikk en kveld han sent vil glemme da han vente tilbake til Allianz Arena for første gang siden 2015.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Den tyske midtbanespilleren kom til Bayern München som 13-åring i 1998 og utviklet seg omsider til å bli en avgjørende spiller både på klubblaget og for Tysklands landslag.

I 2015 dro han på lån til Manchester United, før han 18 måneder senere bestemte seg for å avslutte karrieren i Chicago Fire i USA.

Dermed var det naturlig at 34-åringens testimonialkamp ble spilt mellom Bayern München og Chicago Fire på Allianz Arena. Schweinsteiger spilte den første omgangen for sin nåværende klubb, før han tydelig berørt ikledde seg den røde Bayern-drakten etter pause.

  • FÅTT MED DEG DENNE? Mourinho om måten han behandlet United-stjerne på: – Jeg angrer
Bastian Schweinsteiger, her i Chicago Fire-drakt, var mannen alt handlet om da Bayern München tok imot Chicago Fire tirsdag.

Scoret på volley

Etter at Serge Gnabry, Sandro Wagner og Arjen Robben hadde fikset 3-0-ledelse for tyskerne, ble Schweinsteiger flyttet fra sin vante midtbaneposisjon og opp til spissplassen. Der fikk han æren av å fastsette sluttresultatet til 4-0 på en strålende utført volley etter 83 minutter.

Da kampen var over, ble Schweinsteiger utnevnt som det 18. medlemmet i klubbens «hall of fame», sammen med legender som Franz Beckenbauer, Gerd Müller, Sepp Maier, Lothar Matthäus og Philipp Lahm.

500 kamper

Deretter ble en video spilt av på stadionets storskjermer. Der ble Schweinsteiger hyllet som en «fotballgud» av sine tidligere lagkamerater. Videoen tvang fram tårene hos Schweinsteiger, som også gråt da han forlot banen etter sin 121. og siste kamp for Tyskland for to år siden.

– Jeg er en av dere, og det vil jeg alltid være. Fortiden min tilhører Bayern München og ingen andre. Uten dere hadde jeg ikke vært her, sa hovedpersonen selv etter kampslutt.

I løpet av sin karriere i Bayern München spilte Schweinsteiger 500 kamper og scoret 68 mål. Blant de 22 titlene han var med på å vinne, var Champions League-triumfen i 2013.

(©NTB)

Publisert:
  1. Bastian Schweinsteiger
  2. Tysklands herrelandslag fotball

Mest lest akkurat nå

  1. – Julebordsesongen er nå avlyst

  2. Kjempeopplegg!

  3. Slik ble Rogalands 20 rikeste gode for 15 milliarder

  4. Lønnen foreslås å øke med 45.000 kroner i en jafs. SV-lederen sier blankt nei. Ap går inn for lønnsfrys.

  5. Politiet fant over 15 kilo amfetamin på to adresser i Stavanger

  6. Bensinstasjonssjefen på Ålgård tjente over 15 millioner i fjor