Norske fotballtalenter skal møte Maradonas arvtagere i legendens hjemby

Ungguttene fra Norges Toppidrettsgymnas (NTG) skal bryne seg mot knalltøff argentinsk motstand.

I Buenos Aires er ingen større enn Diego Maradona. Nå skal norske fotballtalenter møte fremtidens stjerner i den argentinske byen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Neste uke reiser 16 spillere fra NTG i Bærum til Buenos Aires.

Til vanlig spiller de aldersbestemte kamper i Oslo-fotballen for Lyn, Strømsgodset, Vålerenga og Bærum.

Nå skal de spille kamper mot de argentinske toppklubbene Boca Juniors, River Plate og Vélez Sársfield.

Boca Juniors er blant Sør-Amerikas største klubber. Under Copa Libertadores-oppgjøret mot brasilianske Palmeiras i forrige uke, så tribunen slik ut.

Toppspillere som Diego Maradona, Carlos Tévez og Juan Román Riquelme er blant dem som har spilt for førstnevnte klubb.

– Dette er to utrolig store og kjente klubber i Sør-Amerika. De har over 100 000 medlemmer hver, og de største talentene i Buenos Aires havner der, sier trener på fotballavdelingen til NTG, Viggo Strømme.

Den tidligere Start-spilleren tror at turen blir en viktig og lærerik opplevelse for de unge fotballspillerne.

– Dette gjør vi for å gi spillerne våre en referanse på hvor høyt nivået ligger og hva som kreves for å bli god. Der nede møter vi spillere av aller høyeste kvalitet.

Onsdag høljet regnet ned da NTG-laget spilte oppkjøringskamp i forkant av neste ukes utenlandsopphold. Derfor fikk trener Strømme kun fanget et bilde i pausen, da regnet stoppet opp for en liten stund. Spillerne på bildet er Even Hatling (til venstre) og Daniel Schneider.

– Møter neste generasjons landslagsspillere

Strømme har lenge hatt et tett forhold til Argentina og var i stand til å ordne oppholdet for spillerne sine gjennom kontaktnettverket sitt der borte.

Han spår at noen av spillerne som skal måle krefter med de norske guttene om en knapp ukes tid vil nå langt.

– De største talentene i Buenos Aires havner enten i Boca Juniors eller i River Plate. Sjansen er stor for at noen av dem blir argentinske landslagsspillere, sier Strømme.

Viggo Strømme på besøk i River Plate.

Dette gjør de annerledes i Argentina

De siste årene har norske U-landslag kunnet matche nivået til flere fotballstormakter.

Når de kommer opp på seniornivå er forskjellen plutselig betraktelig større. Strømme sier at noe av grunnen til det handler om hvordan norske spillere blir utviklet.

– Det handler om hva man gjør i de forskjellige fasene frem til man er 21. Man må trene riktig og med kvalitet hele veien. Det er tankegangen i Boca, der spillerne blir rekruttert til klubben helt nede i seksårsalderen, forteller han og legger til:

– Desto nærmere fødselen spilleren er ved rekruttering, desto bedre sier de der nede. Da er sjansen størst for å få utviklet dem slik man ønsker, ler han.

Publisert: