Her trener friskmeldt Schmid: – Fortsatt usikker

Jan Schmid har gitt klar beskjed om at han ikke går onsdagens kombinertrenn i Pyeongchang om legen mener det er risiko for at det gjør ham verre.

PÅ PLASS I KULDEN: Etter å ha slitt med luftveiene i en ukes tid er Jan Schmid usikker til onsdagens kombinertrenn i Pyeongchang. Den avgjørelsen tas etter hopptreningen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

PYEONGCHANG: Mandag var han på plass i OL-løypene og gjennom førte sin andre dag med trening etter sykdommen han pådro seg i Hakuba.

Nå føler han seg i grei form.

– Ja, jeg friskmelder meg. Men det er ganske langt fra å være friskmeldt til å være konkurransedyktig. Jeg hadde gått på jobb, men så spørs det om jeg får gå på jobb her, sier Jan Schmid til Adresseavisen etter å ha gjennomført langrennsøkten.

Sykdommen har holdt ham borte fra normal trening i nesten en uke, og gått på en tredagers antibiotikakur for luftveiene.

– Det er ikke noen perfekt oppladning i det hele tatt, sier landslagssjef Kristian Hammer.

Les også

Syk Schmid må holde seg i ro: – Fikk krampe da jeg byttet stilling i sofaen

Les også

Norsk gullhåp sliter med sykdom bare dager før OL

Vil prøve hoppbakken først

For allerede onsdag kommer den første kombinertkonkurransen i OL, og først etter hopptreningen natt til tirsdag norsk tid vil kombinertledelsen ta en avgjørelse om hvorvidt Schmid skal delta i onsdagens renn.

Da vet de også mer om hvordan han har respondert på de siste treningsøktene i langrennssporet.

– Det blir en avgjørelse vi tar sammen med Jan og Petter Olberg (kombinertlandslagets lege, journ.anm.).

TAR INGEN SJANSER: Hadde onsdagens renn vært det siste rennet i OL, hadde Jan Schmid gått. Men siden det er to renn i etterkant tar verken han eller landslagssjef Kristian Hammer noen sjanser.

Selv sier Schmid at han må se hvordan det går på hopptreningen før han bestemmer seg for hva han ønsker selv.

– Jeg tror hopprennet her blir veldig, veldig viktig, og om jeg hopper bra i morgen har jeg veldig lyst til å være med, sier han, og følger opp:

– Men om det går sånn middels, tror jeg ikke det er vits i å presse gjennom langrennet bare for å gå.

Les også

Full forvirring for samboerparet: - Kristin, hva er det du sier? Vil du ikke spille med meg?

Hadde gått om det var siste renn

– Så om du hopper bra, skal det bli fryktelig vanskelig for ledelsen å sette foten ned?

– Ja, men jeg tror det er lurest at jeg overlater det til dem. Jeg har også sagt at om legen mener jeg kan bli dårligere av å gå, da vil jeg ikke gå. Da kan vi gå senere i OL i stedet. Det er ikke vits å ødelegge resten av OL og sesongen fordi vi på død og liv skal klemme gjennom en konkurranse. Da er Magnus Krog en bedre mann å stille med, sier Schmid.

Det er sporet landslagssjef Hammer også er inne på.

– Det går veldig riktig vei, men vi får se om det går fort nok. Hadde dette vært det siste rennet, hadde det ikke vært tvil. Da er det bare å dunke på. Men Jan blir viktig å ha med videre i mesterskapet, sier han.

Publisert: