Zlatan og Sverige ble reddet av irsk selvmål: - Jeg kan bedre enn dette

Sverige hang i tauene i EM-åpningen. Da tok Zlatan Ibrahimovic grep.

Zlatan Ibrahimovic gratuleres etter at hans innlegg ble headet i mål av irske Ciaran Clark.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

IRLAND-SVERIGE 1-1

STADE DE FRANCE (Aftenposten): Han dro til Paris som en konge, forlot byen som en legende, og kom tilbake som en skygge av seg selv. Men ett sekunds magi fra "Ibra" reddet likevel ett poeng for Sverige.

Erlend Nesje er i Frankrike.

Tiden fløy og det ble mer og mer stille i den svenske svingen. Da tok Zlatan Ibrahimovic affære.Han la inn fra venstre, Irlands Ciaran Clark stupte ballen i eget mål fra tre meters hold.

Fortvilende for irene, men Sverige hadde reist seg etter miserable 72 minutter i en kamp der de hadde null (!) skudd på mål. Men de hadde innleggsfoten til Zlatan.

— Andre omgang var bedre enn den første. Men vi har ikke nok kvalitet i spillet. Vi skal spille mye bedre enn det her, erkjente Zlatan overfor SVT etter kampen.

— Det viktigste er at vi ikke tapte. Med tanke på de ballene jeg får, så ... jeg forsøker, men jeg kan mye mer. Nå har vi to kamper igjen og det gjelder å ta de poengene vi trenger, fortsatte han.

LES OGSÅ:

Les også

Russisk topp hyller pøblene: - De forsvarte landets ære

Les også

Midtstopperen berget spansk seier i EM-åpningen

Det er første gang siden 1980 at et lag gjør mål i en kamp uten avslutning på mål, ifølge Opta.

— Jeg vet ikke hvordan man regner statistikk. Men jeg husker at målvakten deres gjorde en riktig god redning. Og vi hadde et par skudd utenfor også, sa landslagssjef Erik Hamrén, som også var skuffet over eget lags prestasjon.

"Dancing Queen" i gatene

Der fotball-EM ble skjemmet av rystende supporteroppførsel de første dagene, var det ren forbrødring i gatene i Paris gjennom hele mandagen.

Sverige og Irland har kanskje to av de beste supporterleirene i hele EM. De er her for å støtte laget sitt, ikke for å slåss i gatene. De sang i stedet ABBAs-klassikeren "Dancing Queen" sammen. Trolig har den aldri blitt sunget høyere. Og bedre.

SELVMÅL: Ciaran Clark headet ballen utagbart i nettet bak sin egen keeper.

Dette trengte EM. Dette trengte fotballfamilien. For det er dette fotball handler om: Forbrødring.20.000 svensker i den svensken svingen. Og enda flere irer i den andre.

Og det var en må-vinne-kamp for begge lag, ettersom Italia og Belgia på forhånd er de to antatt beste lagene i gruppe E.

En seier på Stade de France kunne faktisk være nok til avansement.

LES OGSÅ:

Les også

Zlatan: - En legende kan fortsatt levere

Les også

Zlatan om supporterbråket: - Det skal absolutt ikke hende. Det skal være kjærlighet

Svakt svensk lag

Men det ble lenge en stillingskrig med mange dueller, ballmist og et oppjaget tempo. Sverige tapte ballen for ofte. Og for lett.

Det var Irland som ville mest og etterhvert tok grep om kampen. De var farlige på langskudd.

Først forsøkte Robbie Brady seg. Men ballen streifet tverrliggeren.

Så forsøkte Jeff Hendrick seg fra 19 og en halv meter. Den gikk i tverrligger.

Irland spilte på seg selvtillit. Sverige spilte av seg selvtillit.

Vi ventet hele tiden på at Zlatan skulle komme i gang. Men det fungerte ikke for ham, heller. Han lå litt for ofte på egen banehalvdel, alt for langt unna motstandermålet. Og da blir det vrient for Sverige.

Pausen kunne ikke komme fort nok for våre naboer.

Forrykende start

Det var i den andre omgangen det skulle skje. Sverige har gjennom EM-historien scoret 24 mål. Kun tre av dem i første omgang ...

Men det ble en fryktelig start på den andre omgangen. Det tok ikke mer enn tre minutter før Wes Hoolahan sendte Irland i ledelsen. Fra 10 meter dunket han ballen i keeper Andreas Isakssons venstre hjørne. Hoolahan er en populær kar fra før i Irland, og ble ikke noe mindre populær etter det. Og for et trøkk det var på de syngende irske supporterne da.

34-åringen, som i Norwich kalles for "The Irish Messi", eller "Wessi", hadde vært banens beste før han scoret.

Sverige svarte nesten med én gang. I løpet av to minutter hadde Sverige tre sjanser, men uten uttelling.

Kvarteret ut i omgangen avsluttet Zlatan. Men bare nesten! Sverige nærmet seg i hvert fall.

Etter 72 minutter satt den endelig. Og selvfølgelig var Zlaan involvert. 34-åringen la inn fra venstre, Ciaran Clark headet ballen i eget mål, og lagene var like langt.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport og få gratis samlivsråd for sommeren, alt du trenger og ikke trenger å vite om EM i Frankrike:

Publisert: