United og Spurs nekter å støtte homokampanje

En rekke Premier League-klubber dropper helgens skolisseaksjon.

Stonewall og Paddy Power hadde et håp om alle klubbene skulle spille med regnbuefargede skolisser i helgen. Slik blir det ikke.
 • Olav Rege Olsen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Organisasjonen Stonewall, en støttegruppe for homofiles rettigheter i England, har sammen med spillselskapet Paddy Power tatt initiativ til en kampanje for homofiles rettigheter i fotballen.

Sammen har de sendt ut skolisser i regnbuefarger til alle de 92 profesjonelle klubbene i England, samt til 42 klubber i Skottland. Håpet er at klubbenes spillerne vil bruke lissene for å vise støtte til «Right Behind Gay Footballers» i helgens serierunde, men nå viser det seg å være skjær i sjøen.

Flere klubber er frustrert over dårlig kommunikasjon fra organisasjonen og spillselskapet .

Manchester United og Tottenham har bekreftet at de ikke kommer til å støtte aksjonen. Det samme har Sunderland, Norwich og Southampton.

— Ingen samtaler

— Kampanjens budskap er positivt, og den støtter vi, men det har dessverre ikke vært noen samtaler på forhånd, verken med oss, Premier League eller andre klubber. En slik samtale ville ha gjort det mulig for oss å unngå problemer med tanke på involverte kommersielle tredjeparter, heter det i en uttalelse fra Tottenham.

Klubben presiserer at de har vært i kontakt med Stonewall direkte og fortalt dem at de støtter initiativet, skriver The Telegraph.

- Budskapet er veldig positivt og noe vi støtter fullt ut, men vi er ikke komfortable med den kommersielle linken i kampanjen , skriver Sunderland på sine nettsider.

I tillegg til sviktende kommunikasjon pekes det på at flere klubber allerede har eksisterende sponsoravtaler med andre spillselskaper enn Paddy Power.

Videre viser andre klubber til at spillerne har ulik religiøs tro, noe som vil gjøre en slik kampanje umulig.

Støttes av Everton

Everton har være helt tydelige på at de kommer til å støtte kampanjen og at spillerne bruker skolissene i helgens oppgjør mot West Ham.

- I Everton aksepterer ikke noen form for diskriminering. Hele klubben jobber for å få det budskapet ut til fansen , sa kaptein Phil Jagielka ifølge The Guardian.

BBC-programleder Gary Lineker har gitt utrykk for at han kommer til å bruke skolissene i helgens utgave av fotballprogrammet «Match of the Day».

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Everton FC
 3. Southampton FC
 4. Sunderland AFC
 5. Norwich City FC

Premier League

SVUTMP
1Chelsea86111631319
2Liverpool85302261618
3Manchester City85211631317
4Brighton & Hove Albion843185315
5Tottenham Hotspur8503912-315
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Her sto det en hytte. Så forsvant landskapet rundt, bit for bit. Nå får eieren ikke bygge den opp igjen

 2. Nå kutter flere skoler ned på leksene

 3. To tenåringer og den enes stefar tiltalt for grov kroppsskade

 4. Sandnes Ulfs nye radarpar: - Vi kjenner hverandre ut og inn

 5. Mikal Stømne (24) gikk ned 84 kilo på egen hånd. Fem grep ble avgjørende.

 6. – Denne gang gikk det vår vei!