Kristoffersen må vente på super-G-debuten

Rennet i bulgarske Bansko lørdag snødde bort.

Henrik Kristoffersen skulle kjøre super-G i verdenscupen lørdag, men rennet ble avlyst på grunn av kraftig snøfall.
 • sjur.natvig@ntb.no
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Mennenes verdenscuprenn i super-G lørdag ble avlyst. Årsaken er kraftig snøfall i Bansko natt til lørdag i tillegg til dårlig værprognose.

Henrik Kristoffersen var en av sju nordmenn på startlista i rennet i det bulgarske vintersportsstedet. Han skulle for første gang kjøre et fartsrenn i verdenscupen alpint, men den debuten må vente. 30 centimeter nysnø og varsel om fortsatt snøvær gjorde at løypa ikke kunne prepareres.

Kristoffersen kjørte fredag super-G som del av kombinasjonen i Bansko. Der endte han på 16.-plass i et renn vunnet av Alexis Pinturault.

Kjetil Jansrud, Adrian Smiseth Sejersted, Aleksander Aamodt Kilde, Rasmus Windingstad, Stian Saugestad og Bjørnar Neteland skulle også deltatt i lørdagens renn.

FIS opplyste lørdag ettermiddag at det avlyste rennet ikke vil bli erstattet fordi det ikke er rom i terminlista for ekstra renn. Storslalåmrennet som ble avlyst i Garmisch-Partenkirchen forrige uke erstattes heller ikke.

Det er to gjenværende super-G-renn denne sesongen, i Kvitfjell neste helg og i verdenscupfinalen i Soldeu 14. mars. Bare ni poeng skiller de fire beste i super-G-cupen. Vincent Kriechmayr leder tre poeng foran Matthias Mayer, seks foran Dominik Paris og ni foran Aleksander Aamodt Kilde.

Det er storslalåm i Bansko søndag.

(©NTB)

Publisert:
 1. Alpint
 2. Henrik Kristoffersen
 3. Aleksander Aamodt Kilde
 4. Adrian Smiseth Sejersted
 5. Kjetil Jansrud

Mest lest akkurat nå

 1. Ny direkterute fra Sola

 2. Derfor er det sommergrønt i Rogaland i januar

 3. Kan få bølger opp mot åtte meter

 4. Koronakrisen: Skiledelsen har kontaktet Northug

 5. Fant død mann på Bryne: Fem unge menn anker dom

 6. Styret på elsparkesykkelen knakk i fart: – Det var ekkelt